Olen üles kasvanud poisslastega perekonnas, kus vanem vend on kõik “seadused” juba korra eeskõndijana läbi proovinud ning rasket higi valades ja vaeva nähes need oma kasuks pööranud, ei ole mul kunagi tekkinud küsimust, kus esimene suguühe peaks toimuma. Kuigi tunnistan, et minu jaoks kehtivad kergemad moraalinormid, teadvustan, et on perekondi, kus seks on siiski “keelatud” ning oma isiklikus toas sellega rahumeeli tegeleda ei julgeta. Reeglid, mis vanameelsetele vanematele kunagi võisid tunduda normaalsetena, on nad nüüd muutnud vabameelseteks, kuid kindlasti on see raskem vanemate korral, kelle kasvatada on tütarlapsed, kuna neid “õrnukesi” peab siiski ju tugevamini valvama.

Mis see seks siis siiski on? Meelelahutus ja narkootikum – keelatud? Suguühe mõeldud järglaste saamiseks – ainult peale abielu? Iga olendi (ka alaealiste omavaheline, kui tegemist ei ole sundühtega) inimõigus? Pidu mida võib korraldada ainult vanema loal – haiglane!

Tihtilugu arutletakse teemal, kas vanemad räägivad harival eesmärgil oma võsukestega seksist piisavalt. Pigemini tahaks ma arutleda teemal – kas noored suhtlevad oma vanematega piisavalt ja suudavad neid oma eluga (ja tänapäeva noorusega) kursis hoida? Kas vanemad vennad-õed rajavad üldsegi veel teed oma noorematele pereliikmetele – muutes vanemate moraali vaateid vabameelsemateks?

Kui noored armunud peavad otsima kohta või ootama, et vanemad kodust lahkuksid (ning siiski muretsema “vahelejäämise” pärast), et oma sugutungi rahuldada, oleks noorel juba targem minna ja oma järelvalvajale teatada, et nüüd on ta jõudnud ikka, kus tegeleb seksiga ning paluda privaatsust oma toas, et segamatult naudingus kasvõi karjuda… Kui vanemale on oiged-karjed vastuvõetamatud (mis on iseenesest inimlik), võib ju alati muusika mängima panna (ning muid kompromisse luua), kuid nooruses oma sugutungi piirama hakata oleks lausa patt – see on siiski naturaalne narkootikum, mille nimeks potents, mis veres voolab ning mis kahjuks vanusega vaid väheneb. Sellest tuleb võtta viimast ning muretsemise peale närve raisata – milleks? Loomulikult ei propageeri ma üheöö suhteid ja suva-vahekordi...

Seega, kus peaks toimuma noorte paarikeste seksuaalsed toimingud? Vastus on ühtne ja kergesti mõistetav – loomulikult noore inimese oma isiklikus toas. Teki all või peal – see jäägu noorte enda otsustada, aga antud tegevuse jaoks vanemalt lubada küsima nüüd kohe kindlasti ei peaks ning veel vähem peaks olema vanemal õigus seda keelata. Kindlasti on küll hea vanemaid ette hoiata ja teavitada, et ei tekiks juhtumeid, kus lihtsalt intiimse toimingu ajal peale satutakse. Kasutage kasvõi hotelli meetodi ning riputage ukselingile silt – mitte segada, seksime.

Kui vanem ei suuda last harida, peaks seda tegema laps ise - igal kodul peaks olema privileeg pakkuda noorele turvalisust ning seda ka turvalise koha näol, kus naudingut tunda. Olgu kodu nii vanameelne kui tahes, ka 75aastane vanaema peab end ajaga kursis hoidma ning mõistma, et lapsi ei too kurg ja igast suguühtest ei hakka nood pea kohal lendama.