Haapsalu Piiskopilinnuse õue ülesseatud telgis on festivali külalistel võimalik vajadusel saada esmaabi ning annetada raha kohalikule Punase Ristile, toetamaks tasuta esmaabi õpet koolides ja lasteaedades. Kogutud raha eest soetatakse esmaabi õpetamiseks vajaminevaid vahendeid nagu sidumismaterjalid, külmakotid ja antiseptikud.

Eesti Punase Risti noorsootöö- ja teabeprogrammide koordinaatori Indrek Simiskeri sõnul noored esineb just noorte hulga enim riskikäitumist ning seetõttu on oluline, et just noored inimesed oskaksid ennast ja oma kaaslasi aidata, kui midagi peaks juhtuma. “Kuigi Punane Rist koolitab noori tasuta, on sellega seotud mitmed kulutused. Seetõttu on Augustibluusi poolne initsiatiiv igati tervitatav ning loodame koguda arvestatava summa, mille abiga saame juba sügisel suurele hulgale noortele esmaabialased põhiteadmised anda.” ütles Simisker.

Eesti Punase Risti Läänemaa Seltsi sekretäri Eugenia Luidalepp lisas, et öhe tasuta koolituse läbiviimiseks kulub umbkaudselt 225 eurot. Esmaabialased põhiteadmised saavad sellisel kursusel kuni 16 noort. Augustibluusi korraldajatel tekkis mõte heategevusliku korjanduse läbiviimiseks talvel, mil Haapsalus toimunud väikelastekodu põleng nõudis 10 inimohvrit.

Festival Augustibluus toimub 5. ja 6. augustil Haapsalus. Kahe päeva jooksul astub kuuel laval üles 20 artisti Eestist, USAst, Brasiiliast, Soomest, Hispaaniast, Venemaalt ja Austraalias.