Alustatakse veiniga, lõpetatakse konjakiga

"Kui Kati viimastest tegemistest lugeda, pole ta elu sugugi kerge. Ta kolib ühest kohast teise, kantseldab lapsi ja ilmselt on see abikaasa talle kah rohkem lapse eest. Tundub, et Kati on perekonnas kael, pea ja aju," arutleb Saagim.

"Eesti naised on nii iseseisvad. Neile on antud rohkem teha, kui nad jõuavad. See on kurb. Kui vaatan oma seltskonnas ringi, siis õhtul veini lahti korkimine on juba pigem reegel kui erand. On neid, kes alustavad veiniga ja võtavad õhtul enne magama minekut pitsi või kaks konjakit," teab bravuuritar.

Inimesed kardavad antidepressante

Saagim lisab, et Eesti naiste komme oma pingeid alkoholiga maandada ei alga Kerttu Rakkest ega lõpe Kati Saara Vatmanniga.

"Seda probleemi tuleks vaadata sügavamalt ja laiemalt. Naised kardavad ka antidepressante, sest nendest on maalitud tontlik pilt. Kui kuskil antidepressantidest kirjutatakse, siis ikka sellest, kui raske on neist vabaneda, mitte sellest, kuidas nad inimest reaalselt aitavad."

Püüdke mõista, mitte hukka mõista!

Saagim ütleb, et kui ta täna hommikul raadio lahti keeras ja sealt Kati Saara Vatmanni purjuspäi vahele jäämisest kuulis, siis kadus tal kangema kraami järgi igasugune soov: "Mul läks alhoholi isu ära."

"Aga selle asemel, et Kati Saara Vatmanni hukka mõista, peaksid inimesed püüdma teda pigem mõista. Purjus peaga auto roolimisele paraku õigustust ei ole," võtab Saagim teema kokku.

Anu Saagim pole Kati Saara suhtes alati nii mõistev olnud. Kirjaniku pulma Kroonika peol kommenteeris ta suisa halastamatult: Saagim: ma ei sooviks oma koerale ka selliseid pulmi!