Maaja Kallast on oma otsekoheste ütlemiste poolest tuntud ja ka alkoholiteemat lahates tulistab ta: "Paljudel inimestel meie riigis puuduvad igasugused teadmised alkoholist. Kui õhtul juuakse tühja kõhu peale klaas klaasi järel veini, siis pole ime, et hommikul on inimene veel uimas."

Ta ütleb, et kõige ohtlikumad on punased kuivad ja poolkuivad veinid.

Uskumatud seiklused Prantsusmaal

Hinnatud etiketiõpetaja meenutab 90ndate keskel toimunud bussireisi Prantsusmaale, kus ta oli eestlastele, kelle seas oli ka mitmeid prominente, reisijuht. "Ma pidasin pika loengu veinidest, millal ja mida juua. Aga Prantsusmaal on veinid ju odavad ja mis sellest reisist sai?" ohkab Kallast.

"Kui mina neile tuuri tegin, siis inimesed ei kuulanud, sest enamik olid veinist uimas. Sõitsime Prantsusmaal ringi ja lõpuks ma enam ei rääkinud, sest mida sa purjus inimestele ikka jutustad. Ja siis kõlas äkki bussi tagaotsast kellegi laul: "Miks nii vaikseks jäi?" Ma ütlesin, et te olete nii palju veini joonud, et aurud jõuavad bussi ette ja jään juba sellest purju. Ja kui buss mäest alla sõitis, siis veeresid nende tühjad pudelid kõik bussi etteotsa..."

Kallast meenutab õudusega: "Loomulikult nõuti varsti peatust, et odavat veini juurde osta ja nii läks kogu reis ... Loomulikult oli minu jutt Prantsuse kultuurist nende jaoks puhas möla. Liigitan sellised inimesed rikkuriteks, kellel puudub igasugune kultuur ja siis on muidugi rikkad inimesed, kellel on lisaks rahale ka teadmised."

Ka vastuvõttudel rikutakse etiketti

"Vabandan, kuid leidub väga palju eestlaseid, kes ei tea mitte midagi veinidest ja parfüümidest. Puudub igasugune kultuur!" nendib Kallast.

Kallasti sõnul rikutakse ka Eestis vastuvõttudel etiketti.

"Näiteks pakutakse pakiveini ... Vastuvõttudel peaks olema dessertveinid. Samuti on laua peal puuviljad ja viinamarjad, kui reegel on, et laual ei tohi olla kaht ühesugust asja - vein on juba viinamarjadest!"

Kallast on mures, sest eestlased kaanivad tema sõnul ka õlut niisama. "Õlle juurde võib võtta mitmeid lisandeid, alates pähklitest lõpetades igasuguste snäkkidega. Kahjuks liialdatakse meil kogustega, alkoholi tarbitakse tühja kõhuga ning tulemustest saame lugeda juba lehest ..."