„Enne lauluväljakul toimuvale suurüritusele „Vabaduse laul” minekut on kõigil võimalus tutvuda Eestimaa ajalooga kunsti kaudu,” ütles Kumu kunstimuuseumi direktor Anu Liivak. „Päevane programm pakub tegevust igas vanuses külastajatele – lastele, peredele, sõpruskondadele. Ja seda väga soodsa piletihinnaga.”

20. augustil maksab Kumu muuseumipilet kõigile külastajatele 3 eurot. Perepileti hind on sel päeval 6 eurot. Alla 7aastastele lastele on sissepääs tasuta. Lisaks kehtivad tavapärased soodustused. Ekskursioonidel ja ateljees saab osaleda muuseumipiletiga.

Kumu aatriumis on alates kell 13.00 avatud kunstiateljee lastele ja peredele. Muuseumikülastajad saavad joonistada ja kujundada erilisi, ekskursiooni teemadega haakuvaid postkaarte, mida saab ka sealsamas postitada.

Eesti Vabariik ja Pallas
Ekskursioon keskendub esimese Eesti Vabariigi kunstielu keskpunktile – Pallasele –, mis tähistab eesti kultuuriloos nii kunstiühingut, kunstikooli kui ka kooliga seotud kunstnike loomingulist pärandit, mille puhul tavatsetakse kasutada koolkonna mõistet. Ekskursiooniajad: kell 14.00 eesti keeles ja 14.30 vene keeles.

Eesti kunsti rasked valikud. Teine maailmasõda ja esimesed Nõukogude aja aastakümned
Ekskursioon kirjeldab meeleolusid Teise maailmasõja aegses eesti kunstis, sõjajärgsete järskude sotsiaalsete muutuste mõju kunstile ning eesti kunstnike raskeid valikuid. Ekskursiooniajad: kell 15.00 eesti keeles ja 15.30 vene keeles.

Mitteametlik kunst Nõukogude Eestis
Ekskursioon vaatleb mitteametliku kunsti tekkimist, selle eri vorme ja eksperimente ning eksisteerimise võimalikkust ametliku kunstielu taustal „sulast” stagnatsiooni ja taasiseseisvumiseni. Ekskursiooniajad: kell 16.00 eesti keeles ja 16.30 vene keeles.

Ekskursioonidele soovitame ette registreerida tel 602 6000, e-post kumu@ekm.ee või Kumu infoletis. Loe toimuvate ekskursioonide kohta lisa www.ekm.ee/kumu.