Festivali Visual Walk raames esitleb kunstnikerühmitus Redhaus Toompeal projekti „Tsirkus Toompeale!“, tuues Toompeale elu, sära ja värve.

Viiel päeval ilmestavad Toompead interaktiivsed maalid, millel on kujutatud värvikirevad stseenid retrohõngulisest tsirkusest. Iga Toompea külastaja saab kehastuda klouniks, akrobaadiks, atleediks või tiigritaltsutajaks. 17. – 21. augustil on Toompea eri paigus välja seatud kuus maali, mis kujutavad stseene tsirkusest. Igaühel on võimalus ümber kehastuda ja end läbi maalide pildistada.

Projekti üks eestvedaja, Ingrid Roose soovib, et inimesed võtaksid kunstiprojektist innukalt osa. “Pildista end läbi meie maalide ning saada endast ja maalist foto e-mailile: projektid@luschermatiesen.com. Inimene, kes võtab entusiastlikuks hasardiks Toompea linnaruumis kõik "ära peidetud" maalid ülesse leida ning ennast nendega pildistada, leiab end kajastatuna Visual Walki lõpuõhtu maalifilmis, mis algab kell 22:00 Kohtuotsa vaateplatvormil. Pilte tasub otsida Toompea põhilistest kohtadest,“ ütleb Ingrid Roose. 

21. augusti õhtul kl 22 luuakse Kohtu 12 vaateplatvormil kuuest stseenist suur tsirkusevaade. Visual Walk’i peol on veel kord võimalus end ja sõpru tsirkuseartistidena pildistada. Samuti kuvatakse viie päeva jooksul pildistatud ja üles laetud pildid suurel ekraanil interaktiivseks projektsiooniks. Peaesinejateks saavad Toompea külastajad, kes on lasknud end viie päeva jooksul tsirkuseartistina pildistada.