Nimelt kinkis pulmapeo meelelahutusliku osa eest vastutav Mart Sander Inesele temast maalitud portree.

Juba teine maal Inesest

Sander on Inest maalinud ka varem – 2009 aastal toimunud isikunäitusel „Müto/Real“ said vaatajad näha ligi kahemeetrist maali, kus Inest kujutati öise välgu hirmus voodis ärkamas. Seekordne teos oli aga klassikaline esindusportree.

„Ines juba kaks aastat küsib, kas ma teen talle „Öisest välgust“ väiksema koopia,“ räägib Sander. „Lubasin ja lubasin... aga kunagi ei jõudnud nii kaugele. Nüüd mõtlesin – vahepeal ehk olen veidi ka arenenud, mis seal ikka vana asja kopeerida. Teen parem uue.“

Küsimuse peale, kas Ines on hea modell, kostab Sander: "Esimese maali jaoks ta paar korda käis poseerimas, aga ka siis tegime ohtralt fotosid ning põhitöö tegin nende alusel. Seekord tahtsin teda üllatada, seetõttu poseerimas ta ei käinud."

Maali raamiga juhtus äpardus

"Leidsin temast ühe portreefoto ja kasutades selle kompositsiooni, muutes üldist tonaalsust ja värve, tegingi klassikalise „kit-kat“ mõõdus portree. See nimetus tuleb 18. sajandi alguse Londoni Kit-Kat klubist, mille liikmed lasid endast poolportreed maalida," valgustab Sander.

Peol juhtus siiski ka äpardus, mil pidulised aluse, millel maal seisis, ümber ajasid. Maal ise kannatada ei saanud, aga selle raam lendas pauguga kildudeks. Täna tõi kunstnik ise teose Tallinna tagasi, lubades selle lähipäevil uuesti ära raamida.

Sander on maalinud mitmeid tuntud kaunitare, sportlasi ja avaliku elu tegelasi ning tal on viimastel aastatel olnud kolm personaalnäitust. Lisaks on tema teosed olnud väljas nii Eesti Kunstnike Liidu näitustel kui erinevatel koondnäitustel Eestis ja ka kaugemal.