Kallast ütleb, et välismaal on noorelt impotendiks jäämine suur probleem ja ka Eestis tuleks tõsiselt suhtuda noorte seksuaalkasvatusse.

"Selliseid seaduseid vastu võttes ei tee inimesed vahet, mis on põhjamaa ja mis on lõunamaa küpsus," vihjab Kallast sellele, et näiteks Hispaanias tohivad juba 13aastased seksida.

"Seksiga võiks alustada 18aastaselt!"

"Kõige suurem probleem on lapsed, kes saavad lapsed. Võtame 14-16aastased - nad on ju lapsed! Ja kui laps saab lapse, on see tõsine probleem, mille ulatust on inimestel raske mõista. Alates sellest, et see on lisakoormus vanematele, kes alles kasvatavad oma last. Hea, kui üldse on vanemad, kes selle lapsega tegelema hakkavad ja mis sellest väikesest hingest üldse saab?"

Probleem saab Kallasti sõnul alguse sellest, et paljud vanemad ei mõista - kui sa tahad lapsi, tuleb nad ka üles kasvatada.

"Seksiga võiksid noored alustada 18aastaselt. Või pigem 21aastaselt, siis kui nad on ka vastutusvõimelised," sõnab Kallast. Ta ütleb, et tema mängis 16aastaselt pabernukkudega.

"Soovisin saada moekunstnikuks ja mul oli oma pabernukkudega tegemist. Kuid ka toona oli neid, kes käisid juba 16aastaselt poistega põõsa taga."

Imetleb üksikemasid

Kuidas ennetada, et teismeline ei hakkaks varakult seksima?

"Lapsed peavad olema silma all. Nendega tuleb koos puhata, neid tuleb oma tegemistesse kaasata. On igati vahva, kui 15aastane teeb oma emaga ja isaga koos tööd," õpetab Kallast.

Ta ütleb, et imetleb siiralt üksikemasid. "Nad on kangelased ja samas tunnen neile kaasa, sest üks ema ei suuda olla oma lapsele ema ja isa eest. Kõige hullem on, kui see ema on 14aastane ..."

Kallast lausub, et eestlasi on liiga vähe, et lubada lastel saada lapsi. "Mõelge, mida see teeb meie rahvaga?"