Tegemist on tudengipeoga, mis edaspidi toimubki iga kuu esimesel neljapäeval.
Avalöögi annavad Hendrik Sal-Saller ja Smilers ning telesaatest "Eesti otsib Superstaari" tuule tiibadesse saanud Mihkel Ratt.

Hendrik Sal-Saller tunnistas, et enne 1. septembrit on tal tänaseni teatav ärevus. "Ausalt öeldes on tunne, et peaks hakkama vihikuid korda seadma, uue ranitsa ja mütsi ostma," naeris Sal-Saller.
"Ma käisin nii kihvtis koolis nagu Tallinna 10. keskkool, praegune Nõmme Gümnaasium, kus kogu aeg juhtus midagi. Keegi ei hoidnud teadlikult koolitööst eemale ning kooliajast on vaid head mälestused."

1. septembri kontserdil Rock Cafes lubab Sal-Saller, et Smilersiga esitatakse nii vanu kui ka päris uusi lugusid novembris ilmuvalt uuelt albumilt.
Laulja lisas, et iga Smilersi kontsert on ainulaadne, sest kava saab paika saali õhkkonda ja publiku meeleolu arvestades.

Smilersi soojendajaks on Mihkel Ratt oma bändiga. Ratt on vahepealsetel aastatel olnud avalikkuse eest kadunud peamiselt eneseotsingute tõttu, jõudnud luua oma bändi ning salvestab hetkel novembris ilmuvat debüütalbumit.

Rock Cafe uksed avatakse neljapäeval, 1. septembril kell 21.00. Pilet maksab esimesel tunnil 1 €, teisel 2 €, kolmandal 3 € ja neljandal 4 €. Kontserdil kehtib vanusepiirang 18 eluaastat.