Rõõm ja lust peab jääma

"Lapsevanemad on oma laste koolistressi pärast ise süüdi," ütleb Lensin. "Lastel on trennide ja igasuguste ringide näol nii palju kohustusi, et neil kaob igasugune lust. Esimene kooliaasta peaks olema selline, et lapsel on võimalikult vähe kohustusi ja tema lapsepõlv jätkub."

Lensin leiab, et laps tahab pärast kooli end hästi tunda. "Mäletan ise, kuidas ma tulin esimeses klassis koolist, viskasin koti nurka ja jooksin õue mängima. Lapsele peab rõõm ja lust jääma."

Lensini enda tütar käib kahes trennis ja mõlemad asuvad kodust kolme minuti kaugusel. "Tütar käib tennise trennis ja näiteringis."

Lapsed on KÕIGEST lapsed

Mida soovitab Krista Lensin neile, kelle laps läheb homme esimesse klassi?

"Esmalt tuleb endale selgeks teha, mis see kool üldse on. Lapsega peab olema usalduslik suhe ja ükskõik, mis tal koolis ei juhtu, peavad ema-isa olema need, kellele ta julgeb oma loo ära rääkida. Siis tuleb lapsega kooliasju arutada ja lahendus leida. Alati tuleb ka meeles pidada, et laps teeb kõik, et olla oma vanemate silmis ingel ja koolis ei pruugi näiteks õpetajad kõiges süüdi olla."

Lensin lisab, et vanemad peaksid endale samas tuletama meelde, et nende lapsed käivad küll koolis, kuid nad on siiski KÕIGEST lapsed.

Lensini tütar Simone ootab kooli suure elevusega. "Tal on väga hea klassijuhataja ja terve möödunud aasta jooksul polnud ühtegi konflikti."