Ka sel nädalavahetusel oli „Lotte ja kuukivi saladus“ kinodes vaadatuim film. Tulemusega 29331 vaatajat on „Lotte ja kuukivi saladus“ tõusnud sel aastal esilinastunud kodumaistest linateostest vaadatavuselt teisele kohale, jäädes alla vaid filmile „Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta“, mida vaatas kogu linastumisperioodil kokku 38000 kinokülastajat.

“Lotte ja kuukivi saladuse” režissöörid on Janno Põldma ja Heiki Ernits. Filmi stsenaariumi kirjutasid Janno Põldma, Heiki Ernits ja Andrus Kivirähk. Koeratüdruk Lottele on oma hääle andnud Evelin Võigemast, rännukoer Klausi osas kuuleme Margus Taborit. Lisaks löövad filmis kaasa Mait Malmsten, Tõnu Oja, Priit Võigemast, Tõnu Kark, Lembit Ulfsak, Tiit Sukk, Merle Palmiste, Anu Lamp ja teised tuntud näitlejad.

“Lotte ja kuukivi saladuse” helilooja on Sven Grünberg, lisaks temale kirjutas filmile muusikat ka Renārs Kaupers. Kaupers on kahe filmis kõlava laulu autor – tema sulest on “Pingviinide laul”, mida filmis laulab Andero Ermel, ning “Lõpulaul” Gerli Padari esituses. Mõlema laulu eestikeelsed sõnad kirjutas lastekirjanik Leelo Tungal.

Filmi produtsendid on Kalev Tamm ja Riina Sildos. Film, mille eelarve on 2,9 miljonit eurot, valmis Eesti-Läti koostöös, Joonisfilmi kaastootjaks on Rija Films ja kaasprodutsendiks Vilnis Kalnaellis.