"Olen juba viimased kolm aastat mõlgutanud ideed ühe lõbusa kodumaise kokasaate tegemisest," avaldas Priit Kuusk. "Lõpuks kujunes sellest välja omalaadne žanr: kokandus-integratsioonisaade. Praegu tundub mulle, et nii see pidigi minema. Tänu Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutusele Meie Inimesed hakkasin otsima nn kolmandate riikide kodanikke ja see avardas minu pilti tänasest Eestist rohkem kui kauaaegse meediategelinski poolt seni kogetu."

"Mis seal salata - maailm tuleb koju kätte ja see on äraütlemata vahva. Aga igal medalil on kaks külge - miskipärast näen ma nüüd, kus oskan vaadata ja kuulata, järjest rohkem signaale sellest, kui sallimatud me, eestlased, tihti oleme. Milline iroonia - naudid tandoori kana või pekingi parti, endal samal ajal rusikas vihkamise märgiks taskus! Rohkem tolerantsi, daamid ja härrad!" rääkis Priit Kuusk.

Oma elu Eestiga sidunud toiduspetsialistid jagavad algavas sarjas vaatajatega rikkalikke kogemusi ja kokakunsti filosoofiat. Usalduslikus köögiõhustikus koorub välja ka mujalt tulnud inimeste Eesti eluga kohanemise, eesti keele õppimise, pere loomise ja töö otsimisega seonduv.

Iga osa lõpus avaldab peakokk ühe oma lemmikretseptidest läbi aegade ja valmistab selle järgi roa ka kaamerate ees.

Sarja tootja on Filmiklubi MP DOC.