Meid on kursusel 16 inimest, kellest pooled on venelased. Enamik neist on pärit väljaspoolt Tallinnat. Siiamaani on olnud nagu koolis ikka — varakult kooli aga õnneks on kõvasti vähem tunde kui gümnaasiumis. Õppejõude kuulati paar nädalat vaikselt ja tähelepanelikult, kuid nüüd see on muutunud. Kõik lihtsalt räägivad nii kõvasti ning mis eriti häirib, on see, et nad räägivad vene keeles. Reedene päev võib küll olla juba nädalavahetuse alustamiseks parim, kuid võiks arvestada ka nendega, kes on tulnud kooli selleks, et õppida.

Kursuselt leiab huvitavaid inimesi: näiteks üks neiu on pärit Narvast ning ta polnud koolis õppinud võõrkeeli, st eesti keelt ei mõika ta üldse. Huvitav on ka see, et tema koolis ei õpetatud inglise keelt. Samuti piirdub tema arvutioskus vaid MSN’i ja Facebookiga. Selle peale tekib küsimus, kuidas ta küll hakkama saab?

Õppejõud on muhedad vanad, kes pidevalt viskavad mõne hea killu, mis aitab tundi hästi sisse elada. Siiamaani võin oma eriala ja kooli valikuga enam-vähem rahule jääda, kuid kindlasti oleks midagi, mida muuta tahaks. (Alustuseks äkki seda, et vene rahvusest kodanikud võiksid ikkagi meie riigi keeles rääkida.)

Kuidas on teie üliõpilaselu siiani olnud? Jääte oma valikutega rahule? :)