Oled noor ekstreemsportlane, kes tegeleb eestlaste jaoks üsna tundmatu alaga. Mis selleks on ja kaua sa sellega tegelenud oled?

Minu hobiks on tõesti Eestis suhteliselt vähetuntud ala — trikitõukeratas. Mina isiklikult olen tõukerattal olnud napilt paar aastat, kuid tõukekastseenis alates aastast 2007.

Kuna Eestis on asi aktiivne olnud aastast 2005, siis on mõnus vaadata, kuidas iga aastaga tuleb juurde tohutul hulgal noori talente, kelle areng on suurepärane. Julgen väita, et tänaseks päevaks on meid tänavatel 500+ ning kindlasti on meid veel väga-väga palju üle Eesti.

Mis tõi sind tõukerattaga trikitamise juurde?

Tõukeratta kui sellise juurde tõi mind puhtalt see, et teised inimesed tegelesid sellega. Aasta oli siis 2007 ning tollasest tutvusringkonnast paar kutti tegelesid. Sel ajal ei pakkunud see mulle suurt huvi, sest olin ümbritsetud teistest hobidest.

Aga aastal 2009, kui tekkis huvi ürituste korralduse vastu ning sidusin ennast Viljandimaa Noortekeskusega, tulid need samad poisid minu juurde ja palusid mul trikitõukerattavõistlusi korraldama hakata. Nii see sündis..

Üsna loogilise käiguna, kui nüüdseks on Mikromulkist arenenud Eesti suurim stseeniürituste korraldaja, olen ka ise tõukerattal ning võtnud selle omaks.

Kas sel alal toimuvad ka erinevad võistlused?

Jah, välismaal on trikitõukerattaüritused väga populaarsed ning toimuvad kolmes eri klassis — vastavalt jaotusele. Meie siin Eestis teeme kahes (PRO/AMATEUR) grupis ning üritusi toimub päris palju.

Koostöös hetkel Eestis ainsa spetsiaalselt trikitõukeratastele spetsialiseerunud veebipoega REBEL ning selle asutaja Madis Kukega, oleme korraldanud väga palju üritusi.

Sealhulgas Baltimaade suurim võistlus 2011. aasta märtsis, mida külastasid sõitjad nii Venemaalt, kui Soomest ning näiteks 5. augustil Koplis toimunud võistlus, millel osales kokku peaaegu 50 osalejat.

Järgmine võistlus on plaanitud oktoobris Tartus — kohalikus rulapargis. Ürituse vastu on huvi tundnud sõitjad nii Soomest kui ka Venemaalt.

Unistuseks on korraldada lähiaastatel Tallinnas üks väga mastaapne stseeniüritus, kuhu tuldaks kokku üle maailma ning, et selleks kujuneks traditsioon.

Hetkel näen selle kallal ka juba natukene vaeva. Seega, kui keegi on huvitatud Mikromulki tegemistest, siis oleks väga vinge, kui keegi kodulehe kaudu ühendust võtaks.

Millega sa veel vabal ajal tegeled?

Peale ürituste korraldamise tegelen veel ka filmimisega. Viimasel ajal on südameasjaks saanud Viljandisse väliskateparki rajamisele kaasa-aitamine ning Viljandi avaliku elu huvitavamaks muutmine.

Loomulikult elan kaasa Eesti spordile ning kõigile vutikoondise mängudele. Igavuse peletamiseks kirjutan vahel ka blogisse, mis on kõigile nähtav siin. Ning minu viimati tehtud filmi andekast Viljandimaa trikitõukeratturist leiad sa siit.

Kas filmimine on lihtsalt sinu hobi või soovid tulevikus professionaalseks kaamerameheks hakata?

Filmimine on täna minu jaoks puhtalt hobi, kuid asi, mis muutub iga päevaga aina südamelähedasemaks. Kiitvad ja laitvad vastukajad viivad tugevalt edasi. Seega professionaalne kaameramehe amet ei pruugigi niisama mõttemõlgutuseks jääda.