Viimase hetkeni tegus

Merle rääkis, et Revo otsustas lõpp-staadiumis oma haigusest võimalikult vähe rääkida. "Ta oma peas elas seda raskelt läbi, aga me minimaalselt rääkisime sellest. Mind valdasid kõige paanilisemad momendid, kui teada sain, et tal avastati see nii hilja. Ma teadsin, et see on kiire lõpuga, ma teadsin seda, aga ei teadvustanud seda endale.“

Vaatamata väga raskele olukorrale, otsustas Revo veel nädalapäevad enne surma lavalaudadele astuda. Revo viimaseks ülesastumiseks jäi esinemine Hiphop festivalil. Olles neljapäeval haiglast välja saanud, võid teda reedel esinemas näha.

"Üks päev enne seda kontserti ta ütles, et ta käis nüüd jälle arsti juures ja arstid ütlesid, et tagasiteed ei ole. Nüüd tundub see lause täiesti fataalne!" meenutab Revo sõber ja bändikaaslane Henry Kõrvits. "Ma nägin, et tal on laval raske, et ta ei andnud endast seda, mida ta tavaliselt on andnud. Tal on raske ja ma aitasin, kus ma sain ja mõnes mõttes see oli kihvt, et ta selle ära tegi!"

Revo kui kõva slängilooja

Revo üheks omapäraks oli kindlasti tema lõbus eneseväljendusviis. Tema släng läks tihtipeale laiadesse massidesse. Nii näiteks meenutab Revo Sõber Hendrik Tibar, et "puhas kuld" oli Revo sõnavaras juba ammusest ajast.

"Me oleme siin mõelnud, et see sõnapaar "puhas kuld", mida pärast on kasutatud näiteks mitmetes reklaamides, pärineb Revolt. Tema on kasutanud seda sõna nii kaua, kuni ma teda mäletan," rääkis Tibar.

"Vahest oli päris naljakas, kui kuulsid mingit kahte võõrast inimest rääkimas ja mõtlesid et, ohoo, Revo sõnavara on massidesse läinud," lisas Henry Kõrvits.

Ka Revo ema Kristel Jõgisalu hindas oma poja huumorimeelt: "Tal oli omamoodi huumorimeel. Kui sõbrannaga rõdu peal grillisime, siis tuli Revo meile külla ja ütles, noh mutid, mida te siin tsillite! Eks ta oli positiivse ellusuhtumisega, süstis energiat teistesse."

Laps oleks võinud olla

Kuigi Revo ja Merle elasid üle kümne aasta koos, ei jõudnud nad ühiseid lapsi saada. Seda Merle praegu kahetseb.

"Viis aastat tagasi oli see teema meil aktuaalne, aga ma ei olnud siis veel valmis, eks ma selle eest piitsutan ennast praegu. Aga ma pean sellest lahti saama," rääkis Merle.

Merle usub, et lapsega oleks kergem ka mehe kaotus üle saada. "Ma arvan, et see oleks kergem olnud, ma ei oleks üksi olnud nende tunnetega. Praegu ta on jätnud mulle küll palju toredaid sõpru, aga füüsilist mälestust temast pole."

Samuti igatseb vanaemarolli Revo ema, kellele Revo oli ainus laps. 

"Sai ikka omal ajal räägitud, siis kui ta oli kuskil 28, 29, 30, et kaua sa mind noorena hoiad. Siis ta rääkis, et küll jõuab, palju projekte tuleb veel enne teostada, aga küll ma jõuan ka sind vanaemaks teha, kui on aeg käes. Aga saatus tahtis teistpidi."