10. Kopi Luwak

Kopi Luwakid on kohvioad, mis tulevad Civeti, kes on väike kassisuurune imetaja, väljaheidetest. Need väiksed imetajad söövad vaid parimaid värskeid marju ja nõnda toodavadki nad poolenesti läbiseeditud ube, millest valmistatakse maailma kallimat kohvi. Üks kilo maksab 120-600 USD ja seda müüakse põhiliselt Jaapanis ja Ameerikas, kuid vaikselt hakkab see levima ka mujale. Oad siiski pestakse ja röstitakse õrnalt enne kui need müügile paisatakse, õnneks!

9. Härjapeenis

Läänemaailmas kuivatatakse tavaliselt härjapeenis ära ja seda kasutatakse koeramaiustusena, kuid nii mõneski kohas süüakse seda ka inimeste poolt. Tavaliselt peenist kas friteeritakse või aurutatakse, kuid seda saab süüa ka täiesti toorelt. Maitselt pidavat härjapeenis maitsema nagu üleküpsetatud kaheksajalg.

8. Linnu sülg

Müüripääsukesed kasutavad oma pesade ehitamiseks enda sülge, mis on suurepärane ehitusmaterjal, kuna muutub ajaga kõvaks ja teeb pesa vastupidavamaks. Hiinas on just needsamad pääsupesad loetud kõige kallimaks delikatessiks Hiina turul. Tavaliselt süüakse pesi supina, kuid sellest saab valmistada ka magustoite. Kui pesa vette panna, moodustab linnu sülg tahke vormi asemel sültja massi.

7. Rööviku seenhallitus

See on üks liik parasiitliku seenhallitust, mis kasvab putukate vastsete ümber. Kui putukas selle tõve saab, kasvab seen läbi kogu putuka ta lõpuks tappes ja mumifitseerides. Tumepruun või must putukalaip tõuseb tavaliselt kevadel või varasuvel maapinnale ja seda kasutatakse Hiina ja Tiibeti meditsiinis näiteks armujoogina. Samuti arvatakse, et see aitab väsimuse ja vähi vastu. Antud rooga süüakse tavaliselt supis. Vaata pilti Lisverse.com'ist!

6. Rotid

Rotid on tegelikult paljudes maade nurkades väga levinud söök. Põhja-Koreas ei ole näiteks väikestes külades pahatihti midagi muud süüa. Need on tavaliselt põllurotid, mitte suured linnarotid, nagu enamik neid ette kujutab. Nende liha kirjeldadakse vintsena ja see pidavat maitsema nagu kana.

5. Ahvi ajud

See roog on äärmiselt tülgastav juba tänu suurele hulgale ajuhaigustele, millega sa võid seda toitu süües nakatuda. Mõnel pool hiinas süüakse ahviajusid lausa toorelt. Paljud arvavad, et see on linnalegend, aga tooreid ajusid süüakse elusate ahvide peast! Vaata fotot laudkonnast, kes valmistub oma ahvi aju kallal maiustama!

4. Ämblikud

Need ämblikud Skuoni linnast on väga sarnased Põhja-Ameerika Tarantlitele. Nad sigivad maa all väikestes aukudes ja neid kasvatatakse ka meelega söömiseks ja õlis küpsetamiseks. Ämblikuliha tekstuuri kirjeldadakse kui nätsket ja paljud võrdlevad maitset krabiga. Söömise teeb äärmiselt ebameeldivaks must vedelik, mis terve söömise aja ämblikust välja tilgub.

3. Mesilaste vastsed

Mesilaste vastseid süüakse Hiinas ja Jaapanis. See sai oluliseks söögiallikaks, kui Jaapanis virelesid inimesed ilma kala ja lihata proteiinivaeguse käes. Vastsed küpsetatakse sojakastmes ja lisatakse ka suhkurt. Tänapäeval pakutakse seda Hiinas delikatessina suurtel bankettidel.

2. Balut - pardi loode

Balut on viljastatud pardimuna, mille sees on peaaegu valmis arenenud pardi loode. Muna keedetakse ja süüakse otse koore seest koos surnud pardipojaga. Aasias ja Filipiinidel peetakse seda rooga üheks maitsvaimaks delikatessiks. Ka sellel arvatakse olevat armujoogi mõjud, veel arvatakse seda olevat väga tervisliku. Maitse poolest ei pidavat muna erinema tavalise keedumuna maitsest, selle vahega, et pardi lootel võivad küljes olla natuke sulgi ja sees veidike luid. Vaata pilti pardikesest Listverse.com'ist!

1. Ussi veri ja sapp

Seda peetakse küll rohkem ravimiks kui toiduks, kuid see on nii tülgastav, et on teeninud ära koha siin listis. Et ussist vajalikke vedelikke kätte saada, tuleb maha lõigata pea ja koguda veri klaasi. Sinna peale lisab ta ussist välja kraabitud sapi ja kaks vedelikku kokku annavad ühe imejoogi, millel usutakse olevat ravivõimed. Arvatakse, et see ravib hingamistee haiguseid, nahaprobleeme ja sügelisi. Meestel pidi ussivere joomine ka julgust suurendama.