"Salvestuse tegime MKDK stuudios. Tegime plaadi valmis kahekümne nelja tunniga. Lisaks tuleb plaadile kolm Freddy soololugu,” selgitavad bändimehed. Solist Freddy täpsustab, et samamoodi paari päevaga on salvestatud enamus Psychoterrori klassikalisi albumeid.

Seetõttu kõlab „XX” erinevalt pea aasta otsa valminud mullusest „Parmakarmast” toorelt, albumi üliminimalistlik helikeel on esteetiliselt lähedaseim 80ndate alguse Inglismaa anarhopungile. „Ühele loole mängisime teise kitarri peale, muidu on kõik nii nagu päriselt,” ütleb bassist Uims ning lisab rahulolevalt: „Saimegi laheda vanaaegse saundi ja kõik on puhtalt livena tehtud."

Sarnaselt kõigile Psychoterrori sel sajandil ilmunud neljale albumile näitab „XX” bändi pidevas muutumises. Album valgub postpungi-protopungi-hipiroki-raskeroki poole laiali. „Ja kui kobisetakse, siis õigusega selles mõttes, et pole ehk ootuspärane. Tegelikult on ta üpris loogiline jätk viimase kümnendi plaatidele,” ütlevad bändimehed ja ironiseerivad: „Arvatavasti paljud siiski ei ole süvenenud meie arengusse ja kõrvus kõlab neil ikka veel "Ära maksa maksu". Samas usume, et kellegi jaoks võib just see muundumine huvitav ollagi.”

Album „XX” ilmub 7. oktoobril, kui Tallinnas Von Krahli baaris toimub Psychoterrori sünnipäevapidu koos külalisliikmete, Irwin Art Projekti, videoprogrammi ning Villu Tamme ja Lotte Jürjendali valitud plaadimuusikaga.

1991. aastal kokku tulnud Psychoterror on Eesti suurtest, vanadest ja olulistest punkansamblitest ainuke, kelle loomingus puudub muheirooniline Nõukogude-nostalgia. Bänd tuli kokku Eesti Vabariigis ja pälvis 90ndate keskel esmast tähelepanu nii oma skandaalse käitumise kui tollal noorukest Eesti Vabariiki tempoka ja lärmaka muusika saatel vägagi otsekoheselt arvustanud lüürikaga.

Ka on Psychoterror kogu oma ajaloo vältel aktiivselt esinenud. Kontsertturneed on ansambli viinud korduvalt Saksamaale, võõras pole Venemaa. Viimased aastad on möödunud peamiselt kodumaal klubides ja festivalidel kontserte andes. Astudes üles keskmiselt paarkümmend korda aastas on kahekümnene Psychoterror endiselt elav ja tegutsev loominguliselt aktiivne bänd, mitte end täht- ja palgapäevadeks reanimeeriv (pseudo)müüt.