Elu ühes ühiselamus on päris lihtne, eriti siis, kui tegemist on kutsekooliga. Kuivõrd paljud on alaealised, siis kõik peavad olema enda tubades kell 22:00 ning kes hiljem jõuab, kirjutab seletuskirja. Kui lähed paar tuba edasi kella 1 ajal öösel ketšupit küsima, ka siis tuleb suure tõenäosusega seletuskiri esitada.

Eelkõige proovitakse sellega tagada öörahu ning võimaldadad magada neil, kes magada tahavad. Kuid kindlasti on mängus ka see, et tüdrukud ja poisid püsiksid enda tubades. Elu käib eraldatult ja isegi ühist kööki ei jagata. Kusagil eksistentsiaalsel tasandil ma ehk mõistan, et ükski ühiselamu kasvataja ei suudaks pärast sündinud lapsi üle lugeda, aga…

Mina ütleksin, et nii elada on väga raske. Eriti siis, kui sa õpid erialal, kus kahe kursuse peale on üks neid. Kas see, või miski muu, seda ma ei tea, kuid miski ajas minu kalleid kursakaaslasi veebikaamera ees videokõne ajal teine teisele “taha keerama”. Toas oli üks poiss üle, seega imiteeris tema onaneerimist. Kirsina tordil võeti kogu see ettevõtmine loomulikult ka linti …

Tänaseks on video kadunud igaveseks, nullidega kõvakettal üle kirjutatud ning taastamisele ei kuulu, kuid sellest oleks tulnud suur skandaal. Kadunud on ta seepärast, et kursusega otsustasime, et lubame neil poistel ellu jääda.

Ma ei kirjutaks seda lugu, kui üks neist ei oleks mind ükspäev lisanud pereliikmeks Facebookis. Ma ei tea tänaseni, miks ta seda tegi. Pean tunnistama, et kursusel ongi üldiselt see suhtumine, et nende puhul on tegemist homodega, kuigi nad ise tagasihoidlikult ütlevad, et tegid nalja. Ka mina seda ei usu.

Mis peaks olema see põhjus, et inimene, kes on hetero, tunneb naudingut sellest, et hõõrub ennast teise mehega kokku? Olles suhteliselt tolerantne, ei saa ma siiski aru, miks peaks seda tegema kellegagi pooleli oleva videokõne ajal, isegi, kui sa oledki homo ja tunned sellest rõõmu!?

Andke andeks, aga ma kardan, et kui sinna tuppa kaamera salaja paigaldada, siis ka filmi “Klass” kõige võikam rannastseen jääks alla seal toimuvale.

Sestap ongi kujunenud meil kursusel kaks leeri — need, kes video peal on intiimseid stseene imiteerimas ja need, kes sellele isegi mõelda ei taha.