Eriti palju erinevaid spämmlinke liigub suhtlusportaalis Facebook, kus pidevalt näed, et seda saadetakse ahelana edasi, miks? Selleks on mitu põhjust: näiteks see, kui kellegi posti all on kirjas: "Kui sa seda 5 sõbra seinale ei postita, saadab sind terve elu ebaõnn!". Kuidas saab olla inimene nii rumal, et usub igasugust mõttetut juttu, mis räägitakse. Neid ei tasu uskuda, sest neil ei ole tõepõhja all.

Teine põhjus, mis on veel hullem, on see, kui klikitakse tundmatule lingile, mille olemust sa ei tea. On olnud palju juhuseid, kui avad lingi või lubad rakendusel oma seinale postitada, siis see sama rakendus postitab sinu seinale pidevalt sinu teadmata spämmi.

Väga ettevaatlik ole oma krediitandmetega, näiteks kui kasutad PayPal'i. Näiteks võib saada e-maili, mille saatja näib ohutu PayPal ise. See ei loe, sest kirja saab saata ka vale e-maili aadressi nime alt. Kirja sisu on umbes selline, et meil on teie andmetes mingi viga, palun logige oma kasutajaga sisse, ning sisestage oma krediitkaardi andmed uuesti. Sellist asja ei saa lihtsalt juhtuda, et andmed kaovad ühtäkki ära. Kui kahtled, et kas on ikka turvaline sisestada oma krediitkaardi andmeid ja muid andmeid, siis kontrolli, kas aadressi ees on tavapäraselt kirjas https:// mitte ei ole http://. Https:// on turvatud veebilehe aadress, mille tegevust kõrvalised inimesed ei näe.

Väga lihtne on langeda krediitkaardi pettuste ohvriks just noortel, sest nad ei oska neid ohte nii hästi näha kui täiskasvanud ja nad on rohkem aievil muudest tegevustest.

Hoia oma andmeid enda teada ja kui vaja andmeid kuskile sisestada, siis veendu alati, et see on turvaline ja et sa ei lange varguse ohvriks. Kui oled langenud, siis võta ühendust politseiga.