Aasta lõpus Eestisse Cirque du Soleil’ etendusi toova BDG Musicu tegevjuht Eva Palmi sõnul on tal ülimalt hea meel, et maailma tsirkusekunsti absoluutse tipu loominguga ollakse hästi kursis ka Eestis. «Suve alguses, kui me neli etendust Saku Suurhallis välja kuulutasime, lootsime väga, et Eesti inimene teab kui kõrgkvaliteetset meelelahtust pakub Cirque du Soleil. Täna kinnitavad piletimüügi tulemused, et meie prognoos pidas paika. Suure publikuhuvi tõttu otsustasime lisada päevase lisaetenduse. Jõuluvaheajal toimuvaid Cirque du Soleil’ etendusi minnakse vaatama kogu perega ja päevane aeg sobib lastega peredele suurepäraselt», lisas Palm.

Cirque du Soleil’ kogupere etendusi on üle maailma külastanud juba pea 100 miljonit pealtvaatajat 300 linnas viiel mandril.

Cirque du Soleil’l on kokku 22 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides, nagu näiteks Las Vegases, New Yorgis, Tokyos, Macaus ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob Cirque du Soleil oma kuulsaima ja juba klassikaks saanud show «Saltimbanco».

«Saltimbanco» on ühtaegu iseäralik ja klassikaline Cirque du Soleil’ tsirkuseetendus, mis on inspireeritud metropolide urbanistlikkusest ja suurlinna värvikatest elanikest. Shows osaleb 51 artisti ja muusikut enam kui 20 riigist. Klassikalise tsirkuseetendusena selle parimal kujul on «Saltimbanco» aukartustäratava artistlikkuse ja väleduse vapustav ja kaleidoskoopiline esitus. Siin näeb rambivalguses ahhetamapanevaid atleetlikke trikke, mida akrobaadid sooritavad ühekaupa ja tervete rühmadena. «Saltimbanco» on kahtlemata ekstravagantne vaatemäng oma silmapaistva väljendusviisiga: eri karakterite kirev lavamäng tõmbab vaatajad kaasa toretsevasse, unistustelaadsesse maailma, kujuteldavasse linna, kus mitmekesisus annab kasvuruumi lootusele.

«Saltimbanco» sobib igast rahvusest ja igas vanuses inimestele ning on vaieldamatult vaatamisväärsus kogu perele.

Maailmakuulus Cirque du Soleil annab Tallinnas, Saku Suurhallis, viis etendust alates 28. detsembrist.