Herned
on suurte marketite värske kraami letis maasikate ja murelite kõrval alles üsna hiljutine nähtus. Ja sellegipoolest väga mõnus põske pistmiseks. Loomulikult on siinkohal juttu värsketest hernestest, mis on täis kõiksugu kasulikke aineid, sealhulgas erinevaid kiudaineid ning C-vitamiini, mis aitavad su kehas asju kenasti tasakaalus hoida. Õige hernes lesib loomulikult rohelises ja sirges kaunas ning maitseb hulga paremini kui selle konserveeritud sugulane.

Kiivit nimetatakse vahel ka hiina karusmarjaks, kuid tühine tikker on korraliku kiivi kõrval kahtlemata suhteliselt mõttetu mari. Kiivis on, nagu pea igas teiseski puuviljas, kõvasti C-vitamiini, mistõttu peetakse teda idamaades üheks parimaks omasuguste seas. Lisaks on kiivi suureks plusspunktiks asjaolu, et selle ostmisel/valimisel on pettasaamine üsna keeruline – head ja maitsvat kiivit on väga lihtne ära tunda. Kui ta pole just väga pehme või kivikõva, on suure tõenäolisusega tegemist millegi mõnusalt maitsva ja tervislikuga.

Kirsid on mõnusad isegi purgi seest võetuna, mis siis veel värsketest rääkida. Palju kiudaineid ja A-vitamiini ning suhteliselt vähe kaloreid – liitri kohta tühised 240 kcal. Ja liitri kirsside manustamine on üsna pikaajaline ja kõhtukoormav tegevus, uskuge mind. Hea kirss on väga tumepunane ja tihke. Ja abi on nuusutamisest – head kirsid lõhnavad kahtlemata tõeliselt mõnusalt.

Virsik on peaaegu nagu aprikoos, aga palju maitsvam. Ja suurem, kui keegi seda oluliseks juhtub pidama. Kuigi viga pole ka purgivirsikutel, on Päris Virsikute eeliseks see, et nendes on vitamiinid kenasti alles ja nad pole kaloririkka suhkruleemega üle ja läbi ujutatud. Keskmine virsik annab umbes 40 kalorit ning sobib hästi dieedipidajatele, sest kiudained täidavad kõhtu kauaks ning mõjuvad hästi ainevahetusele. Õige virsik on kollane ja mitte väga pehme ning maitseb väga magusalt.

Mis siis muud kui maiustama!