Algul arvasin, et uus kooliaasta hakkab nagu iga tavalinegi, kuid siis nägin, et minu klassi on tulnud nii palju uusi õpilasi. Algul oli veider, sest keegi ei julgenud nendega suhelda kuid juba mõne nädala pärast olime nad kõik juba omaks võtnud. Eriti suure töö tegi rebaste ristimine, mis meid kõiki üksteisega suhtlema pani.

Mõne uue ainega on tulnud ka uusi õpetajaid. Tunduvad sellised väheke häbelikud ja veel ei oska pilastega suhelda aga küll neil kulub ka harjumiseks aega.

10. klass algas ning algus on üpris keeruline. Paneb ju see aasta gümnaasiumi lõpuhinnetele aluse paika. Ega ta kerge minu jaoks ei ole, kuid kui pingutada ja korralikult end kätte võtta siis saab hakkama. Kui põhikoolis oli mul selline tunne, et miks mul seda kooli vaja siis nüüd on tunne hoopis teistsugune. Tahaks kiiresti gümnaasiumi heade hinnetega lõpetada ning peale seda teha seda, millest ma alati unistanud olen.

Seda lühikest sügisvaheaega üritan ma veeta nii palju sõpradega kui võimalik. Ei käi nad kõik minuga ühes klassis ning kooli kõrvalt on raske nendega ühist aega koos leida. Kuid ma loodan, et saan ka oma perekonnaga koos kvaliteetaega veeta.

Kuidas mõtled sina veeta oma sügisest koolivaheaega? Millised on emotsioonid uuest kooliaastast?