Retsept meenutab natuke sibulaklopsi valmistamist, ainult et Evelini retseptiraamatus soovitatakse kasutada kas metssea-, põdra- või läbikasvanud sealiha. Kuna Publiku testmeeskonnal polnud aega põtru ega metssigu jahtima minna, otsustasime kõige lihtsama variandi kasuks ja kasutasime valmistamisel sea kaelakarbonaadi.

Rohke sibulaga haudepotis valmistatud kaelakarbonaadi lõigud maitsesid pärast tundi küpsemist väga mahlaselt ja pehmelt. Kodune liha maitse meeldis paljudele testijatele, kuid küsimusele, miks pidi lihatükke enne potti pistmist riivsaiaga paneerima, ei leidnud keegi mõistlikku vastust. Riivsai, milles lihatükke enne ahju panemist praeti, oli liha küljest lahti lagunenud ning andis toidule juurde leotatud saia maitse.

Üks testijatest märkis, et tegemist oleks nagu mõne teeäärse restorani toiduga.

"See pole liha, mille pärast kokaraamat välja anda," lisas profikokk, kelle arvates meenutas liha vettepistetud Viini šnitslit.

Liha valmistaja kommentaar: retsept on lihtne ja sellega saab hakkama ka algaja söögitegija. Ma kasutaksin paneerimisel riivsaia asemel pigem jahu, mis paksendaks hiljem ka kastet. Praegu jäid riivsaia tükid kastme sisse pigem ebameeldivaks üllatuseks.

Toidu maksumus: umbes 6.50

Sööjaid: 7-8