Vähe on neid, kes ei teaks Smokie lugusid "Lay Back In The Arms Of Someone", "Living Next Door To Alice", "Mexican Girl" ja teisi globaalseid hitte.
Mehed jätkavad hämmastava energilisusega ka aastakümneid hiljem!

Smokie on aktiivselt tegutsenud umbes 40 aastat. Mis hoiab teid hoos?

Smokie on olnud mu elu seitsmeteistkümnendast eluaastast peale. Publik on alati olnud fantastiline ning noori kuulajaid on alati ja pidevalt juurde tulnud. See on olnud suurepärane reis.

Muusikaajakirjanikud ning ka Wikipedia nimetavad Smokiet glämmroki bändiks. Olete väitega nõus?

Ei, üldse mitte! Smokie tuli pärast glämmrokki ja pisut enne punkrokki. Seal vahel me olemegi.

Mis on kõige suurem erinevus, mida näed 70ndate ja tänapäeva Smokie vahel?

Smokie on ikka sama, aga tehnoloogia, mida stuudios näeme, on küll hämmastavalt arenenud. See, kuidas plaadid tänapäeval kõlavad, on suurepärane. Meile meeldib kõike kaasaegset kasutusele võtta, ei taha jääda n-ö vanade liistude juurde, stagneeruda.

Millega bänd hetkel tegeleb?

Tuuritame. Oleme tohutult ringi lennanud ja kontserte andnud ja kõikjalt jätkuvalt head vastuvõttu saanud. Tulime just Rootsist, hiljuti käisime Austraalias, Indias, Lõuna-Aafrikas...

Kas tulevikus leiate aega ka stuudios maha istuda, et värskele loomingule keskenduda?

Ja,h see on meil plaanis järgmisel aastal. Meie viimane plaat sai väga head vastukaja (eelmisel aastal ilmunud "Take a Minute" - K.S). see on meid inspireerinud. Kuid praegu on jah, väga tihe tuurigraafik.

Millist bändi ise kõrgelt hindad?

Chicagost pärit Styxi. Nad tulid umbes samal ajal lavale kui Smokie, kuid on meist veelgi kiiremini edasi liikunud ja arenenud. Tegelikult, mulle meeldib kuulata kõiki inimesi, kes laulda oskavad. Näiteks Iiri postebänd Westlife oskab seda väga hästi.

Olete mitu korda ka varem Eestis esinenud, kuidas koht meeldib?

Kõige meeldejäävam oli üheksakümnendate alguses, kui jalutasime vanalinna raekoja platsil ja leidsime sealt India restorani. Mõelda vaid, sellisel ajal, sellisest kohast äkitselt India restoran leida!