"Iseenesest pole minister Langi idee ju vale, sest mida rohkem inimesi leiab tee nn väärtkultuurini, seda parem. Iseasi on aga, kas riik peaks inimestele dikteerima, mis on "väärtkirjandus" ja mida
kodanik oma maksuraha eest peaks saama raamatukogust laenutada," arutleb Kampus.

"Võib-olla tähendaks näiteks Cartlandi või mõne teise ministrer Langi hinnangul mitte nii "väärt" autori kadumine, et raamatukogusse jõuab veel vähem inimesi. Kui aga hästi lihtsustatult asja võtta, siis mu meelest ei saa inimeste maitset sel moel kontrollida ega suunata, pigem tuleb panna rõhku sellele, et raamatukogust leiaks igaüks midagi meelepärast igaüks. Ka andunud Cartlandi fänn," arvab ta.

Lisette Kampus kinnitab, et tema ise küll Cartlandi austaja ei ole, vaid loeb meelsasti hoopis Terry Pratchett'it. "Loodan, et seda raamatukogudest likvideerima ei hakata," naerab ta. Oma viimase raamatuelamusena nimetab Lisette Viivi Luige teost "Varjuteater" ning Viivi Luige ja Hedi Rosma ühistööd "Ma olen raamat".

Lisaks soovitab Listte kindlasti lugeda John Steinbeck'i, John Fowles'i ja
Iris Murdoch'it. Enda sõnul loeb ta meelsasti aeg-ajalt ka ajaviitekirjandust. Ühena neist teab ta mainida Epp Petrone "Minu" sarja reisiraamatuid. "Mulle meeldib kirjanduse osas end mitte piirata, sestap oskan nautida ka sopakaid, kui tuju parasjagu seda tahab," lõpetab ta.