Mõni aeg tagasi jalutasin bussipeatuse poole. Nagu ikka olid mul kõrvaklapid peas ja kuulasin muusikat. Kuna ümbruses rahvast eriti ei olnud panin ka muusika kõvemaks. Ootamatult möödus minust jalgrattur, mis mind üllatas, sest ma ei näinud teda ning kui ma oleks sammukese kõrvale astunud oleks ta mu pikali sõitnud. Ka temal olid kõrvaklapid peas. Vahetult peale minu mööda sõitmist tuli majade vahelt välja suur maastur ning ajas jalgratturi alla. Rattur (tüdruk) oli ise šokis ja käed olid kriimustatud ning ratas ise oli aga autode all ja üpris viletsas olukorras. Ei teagi kumb siis süüdi oli - kas tüdruk, kes sõitis kõrvaklappidega ja ei kuulnud, et auto tulev või siis autojuht kes ei vaadanud korralikult kõnniteele.

Kuigi autojuht oleks pidanud veenduma, et kedagi ei tule kõnnitee pealt oli ta ise samuti nii ehmunud ja kargas autost välja ja vaatas kas tüdrukuga kõik korras. Kahjuks ei oskagi öelda, kas kiirabi või mitte.
 

Endal lõi aga käed värisema, sest oleks ma paar sammu kiiremini liikunud oleks seal rataste all võinud olla ju mina.

Muidu ma nii kõvasti muusikat ei kuula, et autot lähenemad ei kuuleks aga paar korda olen isegi väga ohtliku olukorda sattunud. Nimelt olid mu mõtted mujal ning astusin väikse sammu ülekäigu rajal kuigi oli punane tuli, samal hetkel mööödus nina eest suur buss. Teisel korral lihtsalt ei vaadanud paremale-vasakule ja paremalt tuli auto. Õnneks oli hoog väike ja ta pidurdas.

Peale selliseid ohtlikke olukordi vaatan ma nüüd alati paremale ja vasakule, et auto ikka ei tuleks või vähemalt jääks seisma, et ma üle tee saaks minna.

Kas olete ka Teie ohtlikusse olukorda sattunud tähelepanematuse või liiga valju muusikakuulamise tõttu?