Briti kitarrist Sean Pollock seisis ühel kaunil sügispäeval Tallinnas Vabaduse väljakul Jaani kiriku ees. Ta oli juba aastaid unistanud jõulukontserdi korraldamisest. Salapärane „miski“ sundis teda sel hetkel koputama kiriku uksele. Uks avanes.

Kuigi tal oli sel hetkel vaid tühipaljas idee, on muusiku unistus teoks saamas – juba jõulunädala kolmapäeval ühineb 13 artisti Tallinna Jaani kiriku võlvide all kontserdiks, et pakkuda muusikanautlejale pisut erinäolisemat jõulumeeleolu kui tavaliselt.

„Unistustel“ esinevad Chalice, Jana Kask, Tanja Mihhailova, Robin Juhkental, Jaan Pehk, Lauri Pihlap, Mikk Saar, Jonathan Flack (AUS) ja idee autor Sean Pollock (UK).
Muusikalise poole eest hoolitseb bänd koosseisus Malcolm Lincoln (Hans Kurvits, Johan Alexander Petti), kitarrist Raul Ojamaa ja klahvide taga seisab Holger Marjamaa.

„Kõigil meil on unistused, eriti jõulude ajal. Kes unistab millestki materiaalsest, kes kaaslase leidmisest, kes millestki lihtsamast, kuid meid kõiki ühendab muusika - see ürgseim suhtlusvorm,“ ütleb Sean Pollock.

„Minu kogemused näitavad, et unistused võivad realiseeruda pelgalt ühe sammu järel – minu jaoks oli see koputus kirikuuksele.“ Just seetõttu kannabki selleaastane jõulukontsert „Unistuste“-ideed.