Särisevalt emotsionaalses tõsielusarjas näeme, kas kiratsevaid Eesti söögikohti, mis ähvardavad klientide nappuses pankrotti minna, on võimalik veel päästa. Karm, kuid õiglane "köögikubjas", soome tippkokk ja restoranispetsialist Juha Rantanen on nii Eestis kui Skandinaavias käivitanud loendamatul hulgal edukaid söögikohti. Juha üliprofessionaalsele pilgule ei jää miski varjatuks - ehkki iga söögikoha südameks on loomulikult köök ja hingeks maitsev toit, on äärmiselt olulised ka meeldiv teenindus, puhtus, maitsekas interjöör, töötajate omavahelised suhted ja veel paljud muud esmapilgul kõrvalised pisiasjad. Appi tõttav köögikubjas Juha ei anna armu, sest kaalul on ettevõtte tulevik ja inimeste töökohad.

„Olen restoraniteadlane ja kokk – teinud seda tööd 30 aastat Soomes, Rootsis, Norras ja muidugi ka Eestis. Tunnen ära koha, kus on probleemid ja püüan neid kiirelt lahendada,“ ütleb Rantanen, kes on ära õppinud eesti keele. „Püüame õpetada ka veidi tavaeestlast – klienti – kasutama oma õigusi söögikohas, olgu selleks külakõrts või restoran pealinnas. Sa ei lähe sinna ainult sööma, sul on õigus selle raha eest veel midagi saada. Seni, kuni ettevõtted ei saa aru, et nende äri põhineb kliendi heaolul, on jama majas“ selgitab Rantanen.

Kas meie kiratsevad restoranid võtavad Rantaneni õpetussõnad omaks ja kuidas üht edukat söögikohta kasvatada, sellest juba lähemalt täna kell 20 „Köögikupja“ esimeses episoodis, mis võtab sihikule Tallinn-Tartu maanteel asuva legendaarse restorani Adavere Tuulik.