Seetõttu pole mingi ime, et ta toiduvalmistamises järeleandmisi ei tee ja peab lõviosa Eesti restoranidest mannetuteks sööklateks. "Tartus on 240 kohta, kus süüa ja juua, eksole? Tegelikult on seal hoopis 240 kohta, mis vajavad minu abi!" põrutab ta. "Ja, muide, Tallinn ei ole Eesti! Seal teil ikka ühtteist leidub, aga ülejäänud linnad...ai-ai-ai!" kritiseerib Rantanen.

Karm köögikubjas lõpetas alles täna hommikul esimese kahe episoodi võtted ning saabus Tartust tagasi kell 6 hommikul. "Selline tunne on, nagu oleks üle keha peksa saanud. Isegi näpuotsad valutavad!" tunnistab ta. "Ja ei ole see tõsielusarja tegemine lihtne midagi. Meil on praegu kahe osa peale kokku 60 tundi musta materjali kolmest kaamerast ja kuuest mikrofonist. Mõtle, milline meeletu töö see on nii režissöörile kui monteerijale."

Rantaneni karmi kätt on siiani tunda saanud juba kaks söögikohta: Adavere Tuulik ning restoran Volga Tartus. Vajasid need tõesti siis nii hädasti abi? "Oi, kui sa vaid teaks," naerab kubjas. "Vaata, meie eesmärk pole poriga loopida või halvustada. Ma olen Tuulikule ja Volgale usalduse eest väga tänulik. Aga peab tunnistama, et paljud kohad, kuhu me oleme väga tahtnud minna, ei ole olnud koostööks valmis," tunnistab ta kahetsusega.

Originaalformaat, mida Inglismaal juhib Gordon Ramsey, veedab igas restoranis 4-5 nädalat. Kaua "Köögikubjas" ühes kohas piitsa vibutab? "No Gordon Ramsey juhitud originaalformaati Inglismaal vaatab umbes 20 miljonit inimest, meil aga heal juhul vaid 160-170 tuhat inimest. Nii et kui seal on ühe osa reklaamihind umbes 1 miljon EUR, siis on loogiline, et meie vaatajanumbrite juures pole meil nii pikaks projektiks raha. Saame olla ühes kohas kõigest kolm päeva," tunnistab kubjas.

Kas kolme päevaga on võimalik kiratsevaid pankrotipesi päästa, vaata tõsielusarjast "Köögikubjas" täna kell 20.00, Kanal2.