“Breigimaailma tippvõistlusteks on World Of Dance USAs, UK B-Boy Championship Inglismaal, R-16 Koreas ja Battle Of The Year Prantsusmaal. Battle of ESTil näeb aastal kolm eelpool nimetatud võistlust võitnud tantsijaid,” kirjeldab peakorraldaja Oliver Soomets.

Kokku osaleb võistlusel 12 breigimeeskonda ehk VIP crew’d. Ameerikast lendab kohale KnuckleHeadzCali, kolmekordne World Of Dance ja mitmete teiste võistluste võitja. Ka asub võistlustulle Top9 Venemaalt, Battle Of The Year 2009, UK B-Boy Championship 2009 ja R16 2009 võitja. Eestit esindab võistlusel breigitiim OFC.Üritusel näeb nii Battle of the Year 2011 kui ka UK B-Boy Championship 2011 võitnud breikareid Vagabonds Prantsusmaalt. Sama meeskond saavutas tänavusel R-16-l teise koha. Eestis võistleb Vagabonds BBOYFRANCE Team nime all – meeskonna ridadega on liitnud veel kaks liiget.

Võistluse kavas on lisaks meeskondlikule tantsulahingule ka individuaalsed võistlused, millest võtab osa meeskondade paremik ja tänavatantsustiilid popping ja hip-hop newstyle. Kokku saabub BOE-le võistlema sadakond tantsijat 20st riigist.

BOE 2011 algab 30. novembril workshopidega, jätkub 1. detsembri eelvoorudega ning jätkub 2. detsembril Kinos Sõprus toimuva breikarite one-on-one finaaliga. Võistlus lõpeb 3. detsembril Tartus Vanemuise Kontserdimajas toimuva finaaliga. Popping’u ja hip-hop newstyle võistlusalade poolfinaal toimub Tallinnas, võitja ning uus breigi meistritiim selguvad Tartus.

BOE staabiks pealinnas on Tallinna Tantsuakadeemia, kus võistlema sõitnud tantsijad Tallinna ürituse eel ja järel ööbivad ja harjutavad.

Battle of EST toimub 11.korda ning kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

Ajakava, piletiinfo ning võistlejate lähemad tutvustused leiab BOE kodulehelt