Kõik, mida ma tegin läks valesti. Panin muusika mängima ja heidsin voodile pikali, et saaks millelegi muule mõelda, kui koolile ja kõigile muredele. Kui olin juba kümmekond minutit voodis lebanud ja lage vahtinud haarasid mu kõrvad mulle väga tuttavaid noote.

Naeratus tuli kohe näole. Meenusid suvel juhtunud ääretult positiivsed mälestused. Kõik see, mis oli mind õnnelikuks teinud. lebasin laulu lõpuni voodis ja naeratasin laele nagu mõni lollakas. Kui hakkas uus lugu tundis, kuidas positiivsed mälestused minust eemale ujusid ning masendus jälle peale tükkis. Ajasin ennast istukile ja otsustasin, et ma ei taha enam olla kurb, muretseda kõige pärast, pettuda pidevalt. Ma tahan olla rõõmus!

Ma otsustasin, et alustan sellega kohe. Mitte homme, mitte järgmisel nädalal vaid kohe. Panin uuesti mängima selle loo, mis kutsus minus esile rõõmsaid mälestusi ning võtsin paberi ja pliiatsi.

Esiteks kirjutasin ma paberile kõik need sündmused, mille pärast ma halvas tujus olin. See võttis omajagu aega. Kui kõik sai kirja tundsin ennast natukene paremini. Või õigemini kergemini, sest see mille ma kirjutasin sai kõik minust välja. Tundsin, et seda negatiivsust ei ole enam minus. See kõik oli nüüd sellel natukene kortsus paberil.

Siis vaatasin kriitiliselt seda kirjatükki ning otsisin välja need positiivsed või õpetlikud killud, mis nende sündmuste juures on. Mõne ma ikka leidsin. Siis kirjutasin ma need välja. Paberi, mis oli täis muresid ma aga põletasin. Kõiki halb oli läinud. Vaatasin seda paberit, millele olin kirjutanud vaid paar lauset. Need laused olid kui päikesekiired , mis pilve tagant piilusid. Tundsin ennast kergemalt ja rõõmsamalt.

Loobusin ka pea norus käimisest. Selle asemel kõnnin sirge selja ja naeratava näoga. Noh ma ei naerata just koguaeg. See jätaks minust vist veidike segase inimese mulje, kui tunnis kirjandit kirjutades enda ette naerataksin.

Ma naeratasin maailmale ja maailm naertas mulle ka vastu. Peale seda, kui loobusin negatiivsusest on mul ka vedama hakanud. Kui enne oleksin võinud rääkida sellest, kuidas mul on õnnestunud saada loosis, kus iga loos pidi võitma ainukese vigase pileti, millele ei saanud võitu väljastada siis nüüd võin rääkida sellest, et peaaegi iga nädal on mõni uus ese minu koju jõudnud, sest mul lihtsalt veab.

Ainult positiivne olla ei ole lihtne, aga see tasub kuhjaga ära. See, kui oled mossis ei aita kedagi, kõige vähem veel sind ennast. Positiivsus annab jõudu ka teistele.