Cirque du Soleil’l annab kokku 22 omapärast etendust, millest osa on alalised showd maailma suurtes metropolides, nagu Las Vegases, New Yorgis, Tokyo ja Macau ning ülejäänud tuuritavad aasta vältel terves maailmas.

Tallinnasse toob Cirque du Soleil oma kuulsaima show "Saltimbanco", mis on täis metropolide urbanistlikkust ja suurlinna värvikaid elanikke, kelle hulgas on nii vaeseid kui rikkaid ja kus lava on linnaruumina osadeks jagatud. Oluline roll on ka vaatemängulistel kostüümidel, efektsel valgustusel, huumoril, muusikal, maagial ja muidugi viimse detailini lihvitud akrobaatilistel trikkidel.

Terve 180 tonnine kaadervärk veetakse kohale 14 suure rekkaga, tehnilisse meeskonda kuulub 20 eritehnikut ja 140 lava üles seadjat. Lava kogupind on 700 ruutmeetrit, kandesõrestiku pikkus üle 183 meetri. Õhuakrobaatika varustus on 9 meetrit pikk ja ripub lava kohal 14 meetri kõrgusel. "Hiina postide" etteastes kasutatavate postide kõrgus on üle 7 meetri.

Väga tähtis roll on valgusel ja varjudel, sest laes ripuvad rosetikujulised ornamendid, millest kumav valgus loob olustiku, nagu langeks valgus läbi puuokste või vitraaži. Kokkuvõttes luuakse laval filmilik olustik, kus karakterid liiguvad fookusesse ja fookusest välja, sõltuvalt kostüümitoonidest ja asukohast laval. Valgust ühte kindlasse punkti suunates ja ülejäänud lava valgussõõrist välja jättes tekitatakse erisuguseid väiksemaid mänguruume.

"Saltimbanco" on küll klassikalike tsirkuseetendus, ent oma aukartustäratava artistlikkuse ja väleduse poolest vapustav ja kaleidoskoopiline esitus. See on ekstravagantne vaatemäng oma silmapaistva väljendusviisiga, kus eri karakterite kirev lavamäng tõmbab vaatajad kaasa toretsevasse, unistustelaadsesse maailma, kujuteldavasse linna, kus mitmekesisus annab kasvuruumi lootusele.

Maailmakuulus Cirque du Soleil annab Tallinnas, Saku Suurhallis, seitse etendust alates 28. detsembrist.