Saate pealkiri leiti juhuslikult

Tuleb välja, et "See pole lastesaade" oli algselt projektinimi, aga kuna see tundus tegijatele parajalt intrigeeriv, siis jäetigi saatele selline pealkiri. "Tegelikult on see kergelt koguperesaade, sest seal on vaadata nii lastele kui täiskasvanutele," lubab Genka Publikule.

Kuigi lastele võivad saate mõned kohad võib-olla arusaamatuks jääda, ei ole Genka sõnul seal midagi, mida nooremad televaatajad näha ei tohiks. "Olenevalt vanusest nad võib-olla kõike ei mõista, mida seal tehakse või öeldakse. Aga vähemalt pool saadet võivad nad rahumeeli ära vaadata ka üksinda."

Oma kaassaatejuhtidest lapsi hindab Genka kõrgelt: "Mõlemad olid väga mõnusa külma närviga, nii et kõik oli super hästi. Nad on mõlemad väga tegijad ja kui tahavad, siis löövad vapralt läbi telemaastikul."

Hakkas mõnest kuulsusest kahju

Kuna saates heidetakse Eesti kuulsuste üle korralikult nalja, hakkas Genkal üsna tihti neist ka kahju.

"Muidugi hakkas. Suurem osa ajast hakkas," kinnitab Genka. "Ma ei ole päriselus eriti mingi vingerpussimees, aga kuna ühte stseeni valmistati ikka päevi ette ja varjatud kaamera korral
on sul ainult 10-15 minutit aega saada saate materjali, siis pidi need tunded kõik maha suruma."

"Ise ei tahaks küll nendes situatsioonides olla," tunnistab Genka ausalt.

Mõnel korral läksid saatetiimi plaanid aga ka vett vedama. "Paar inimest helistasid viimasel minutil, et ei saa tulla, kui me juba kaamerate surinate saatel peidus istusime. Siis tuli kiirelt asendus leida.
Mõned saabusid liiga vara kohale, kui võttemeeskond alles "võtteplatsil" askeldas. Aga isegi siis ei osanud keegi kahtlustada, sest operaatorid muutusid sujuvalt elektrikuteks või baaritöötajateks ja kõik sujus," rääkis Genkja, et pingelised olukorras lahendati võidukalt.

Eestlastel ei olegi närvikavaga nii halvasti, kui ma arvasin

Saate tegemine õpetas Genkale seda, et eestlastel ei olegi närvikavaga nii halvasti, kui ta arvas. "Tuntud inimesed, kellest ehk vahel arvatakse, et nad on pisut ehk üleolevad ja nõks jämedad, jäävad päris stressiolukorras ikkagi suht viisakaks."

"Õppisin veel, et varjatud kaamera saate tegemine ei ole üldse nii lihtne, sest kunagi ju ei tea kuidas inimene ebameeldivas olukorras käitub ja mis lõpuks saab."

Fotod saate avapeost: