Ta on Liibanoni päritolu Mehhiko suurärimees ja filantroop, telekommunikatsioonifirmade Telmex ja América Móvil esimees ja tegevjuht ning tal on suur osalus veel mitmes Mehhiko ettevõttes.

Carlos Slim on sündinud 28. jaanuaril 1940. aastal Mehhikos. Tema vanemad Julián Slim Haddad ja Linda Helú on mõlemad Liibanoni päritolu. Slim ja tema õed-vennad said ärilist algõpet nende isa poolt ning juba 12-aastaselt ostis Slim akstiaid Mehhiko pangas. Edasi läks ta õppima inseneriks ühte ülikooli Mehhikos, samaaegselt õppides aga algebrat ja lineaarprogrammeerimist. 26-aastaselt teenis mees juba mitmekümneid miljoneid dollareid.

Ehitus-, kinnisvara- ja kaevandusäridele keskendus Slim tema karjääri algusaastatel. 1972. aastaks oli ta rajanud veel seitse äri nendes valdkondades. 1982. aastal, Mehhiko ekonoomika, mis tugines oluliselt naftaekspordist. Naftat telliti palju, kui selle hind langes ning intressimäärad tõusid kogu maailmas. Pangad ja muud ärid natsionaliseeriti või varisesid kokku. Sellel ajal ja ka olukorra paranemise ajal aastani 1985 inversteeris Slim väga rängalt. Ta ostis kokku suure hulga erinevaid ärisid Mehhikos. 

29. märtsil aastal 2007 ületas Slim Ameerika suurärimehe Warren Buffeti ja tõusis sellega Bill Gatesi seljataha. Tema vara oli sellel hetkel 53,1 miljardit dollarit, samal ajal kui Buffetil aga 52,4 miljardit dollarit. Sama aasta 8. augustil ületas Slim ka Bill Gatesi ja tõusis maailma rikkaimaks meheks. Slimi varad tõusid 59. miljardi dollarini. Bill Gatesi vara oli aga 58 miljardi dollari väärtuses. 2008. aastal oli Slim Forbesi rikkamaite inimeste edatabelis teisel kohal, Warren Buffeti järel ja Bill Gatesi ees. Järgmisel aastal oli ta aga edatabelis kolmandal positsioonil Gatesi ja Buffeti järel. Aastal 2010 ja 2011 on aga Slim jälle edetabeli liidripositsioonil. Aastal 2011 kinnitas Forbes, et Slimi vara ulatus sellel aastal lausa 74 miljardi dollarini.

Slim oli abielus oma naisega Soumaya Domit, kes suri 1999. aastal. Mehel on ka kuus last: Carlos, Marco Antonio, Soumaya, Patrick, Johanna ja Vanessa.

“Kui sa elad teise arvamuste järgi, oled sa surnud. Ma ei taha elada mõeldes, kuidas ma inimestele meelde jään.” Nii on mees öelnud meediale ja lisanud, et tal on ükskõik sellest, mitmendal kohal asub ta Forbesi rikkaimate meeste edatabelis. Peale Forbesi edatabelite avaldamist küsiti mehelt tema järsu varade kasvu kohta, Slim vastas:“Aktsiaturg käib üles-alla.” ja lisas, et tema varandus võib kiiresti ka langeda.

6 fakti Carlos Slim Helu kohta:

1. Ta on esimene “Maailma rikkaim mees” arengumaades

2. Mehhikos tuntakse teda kui Mr. Monopoly

3. Talle meeldib pesapall

4. Ameerikas oleks ta triljonär

5. Ta on Liibanoni päritoluga perest

6. Ta on väga kokkuhoidlik