RETSEPTID
Esimene eelroog: Grillitud paprika-rukola ciabattad
Vaja läheb:
paprikat
rukolat
ciabattat
tugeva maitseline poolkõva juust
õli
küüslauku
sidrunimahla
calget Balsamicot
peterselli
soola
pipart

Valmistamine:
Puhasta ja haki paprikad väiksemateks tükkideks ning pane 220 kraadisesse ahju. Paprika on siis valmis kui paprikale tulevad mustad laigud peale. Pane paprikad kilekotti hauduma. Marnaadi valmistamiseks haki küüslauk ja petersell. Lisa hakitud komponentidele õli, valget balsamicot, sidrunimahla, soola ja pipart. Koori kilekotis seisnud paprikad ja pane 4-6 tunniks marinaadi. Viiluta ciabatta, kalla viiludele natukene õli, laota peale rucola lehed, viil juustu ning marineeritud paprika tükid.

Teine eelroog: Röstpeedisupp
Vaja läheb:
peeti
porgandit
juursellerit
fenkolit
paprikat
sibulat
õli
soola
pipart
tomatipüree
puljongikuubikut
sidrunimahl
maitsestamata jogurtit

Valmistamine:
Pese ja puhasta köögiviljad ning lõika suurteks tükkideks. Kalla köögiviljadele õli, lisa sool ja pipar ning pane tunniks 170 kraadisesse ahju röstima. Kui peet on pehme, siis on köögiviljad valmis. Pane köögiviljad potti koos tomatipüree ja puljongikuubikuga, lisa ka vett. Lase supil tulel 15-20 minutit podiseda ning maitsesta sidrunimahla, soola ja piparaga. Kaunista supp kaisis maitsestamata jogurtiga.

Pearoog: Valge kala sidruniheina-kookose kastmes
Vaja läheb:
panga kala
mandleid
śalottsibulat
küüslauku
ingverit
tomatipastaat
sindrunheina
koreandrit
soola
pipart
krevetipasta
muskaati
kurkumi
ylang-ylangi juurt
kookospiima
riisi
laimimahla
kafirilaimi lehti

Salat:
lambsalatit
idusid
spinatit
kurki
edamameube
vesikressi
münti
äädikat

Valmistamine:
Valmista maitseainetest maitsepasta. Haki ingver, küüslauk ja sibulad. Jahvata mandlid, muskaat ja koriandri seemned. Kuumuta pannil krevetipastat kuni pasta on aromaatne. Lisa hakitud ingver, sibul ja küüslauk ning jahvatatud mandlid ja maitseained. Kui pasta on läbi küpsetatud, siis lisa hulka tomatipasta, veidi vett, sindruniheinad, ylang-ylang juur ja kafirilaimi lehed. Keeda pastat tund aega, vajadusel lisa vett. Korja pastast välja kafirilaimilehed ja sidruniheinad ja pane vähemalt 12 tunniks külmkappi. Salati valmistamiseks pese salat ja haki kurk. Sega komponendid ja maitsesta.
Riisi valmistamiseks pese riis ja lisa kafiirilaimilehed, sool ning keeda vastavalt riisisordile. Mitsesta valmis riis laimimahlaga. Kala valmistamiseks kata kalafilee tükid õhukese maitsepasta kihiga ja kalla peale kookospiim. Küpseta 220 kraadi juures kuni maitsepasta on jumekas ja kala küps. Serveeri roog.

Magustoit: Mango, astelpajud, apelsinid kreeka jogurti ja pistaatsiapähklitega
Vaja läheb:
mangopüreed
astelpaju marju
vaniljekaun või vaniljesuhkrut või essentsi
maisijahu
basiilik
apelsine
Kreeka jogurtit
Pistaatsia pähkleid
apelsinimahl

Valmistamine:
Pane katlasse mangopüree, apelsinimahl, vanilje, astelpaju marjad ja maisijahu. Kuumuta magustoit segades paksenemiseni. Lase magustoidul jahtuda ning lisa mesi ja basiilik. Fileeri apelsin ja lisa magustoidule. Serveeri dessert jogurti ja pistaatsiapähklitega.