Merlyn konsulteerib tavaliselt kingisaajatega eelnevalt, mida neil vaja oleks. Nii ei pea muretsema, et kingikotist mõne kasutana seisma jääva asja leiaks. Tavaliselt eelistab ta kinkida praktilisi asju. "Ninni-nänni ma ei osta!"

Kingituste ostmist Merlyn päris viimasele minutile ei jäta, kuid liiga vara neid ka ei soeta. "Ma ei lähe poodi päris 24. detsembril, aga väga pikalt ette ka ei osta. 20.-21- detsembril käin tavaliselt kinke ostmas."

"Sel aastal olen aga kogu jõuluhullusest kõrvale jäänud. Lund pole ja nii ei teki ka õiget tunnet," räägib Merlyn ja lisab, et ka palju tema tuttavad pole end veel jõulumeeleollu viinud.

Merlyn usub, et üks põhjus, miks tal pühademeeleolu veel pole kohale jõudnud, on ka see, et koolis on palju tegemist. EBSi magistriõppes turundust tudeeriv lauljatar veedab suurema osa oma ajast koolis ja õppides.

Kooliskäik on ka üks põhjustest, miks Merlyn pole tänavu jõuluperioodiks endale eriti esinemisi plaani võtnud. "Neli-viis aastat pole mul olnud vabu jõule. Sel aastal ma jõulutuuridest osa ei võta," märgib Merlyn.