Mina olen juba üle 20 aasta vana ning võin öelda, et joomine küll stressi või probleemide vastu ei aita. Teismeeas sai ikka proovitud aga rohkem nagu huvi pärast. Kangem alkohol ei lähe kohe üldse peale, ei teagi, kuidas need tänapäeva 14-aastased suudavad kohe viina juua vms.

Mõnel üritusel ikka saab klaasikesed veini või siidrit võtta aga sellist asja nagu ’’noh, davai, lähme kusagile lakkuma’’ küll ei ole. Ma ei näe sellisel asjal absoluutselt mingisugust mõtet. Miks on vaja end täis juua? See ei tee teid lahedaks vms. Kuid pean ka ise tõdema, et vähesel määral võib see lohutust pakkuda, kaovad ju selleks hetkeks need mured, mille pärast olid kurvastanud.

On mitmeid lehekülgi, kus on toodud peamised põhjused, miks pruugitakse alkoholi: 

1) Alkoholi tarvitatakse selleks, et olla sotsiaalne, seltskondlik, tähistada olulisi sündmusi, veeta hästi aega, suurendada oma enesekindlust, juuakse koos kaaslastega, soovides nendelt saada heakskiitu või omaksvõtmist. 

2) Alkoholi tarvitatakse selleks, et probleemidega toime tulla, vältida või leevendada negatiivseid emotsioone ning paremini stressiga toime tulla. Samuti võib alkoholi mõju ajutiseks tõsta ka enesehinnangut.  

Omaksvõtmise põhjus võib see kõige suurem põhjus siiski olla. Noored arvavad, et nad ei saa olla lahedad, kui teised joovad ning nemad mitte. Tagajärgedeks on tihti siiski lõpetamine oma okse sees või kusagil hoopis haiglas. Probleemide lahendamise osas võin omast kogemusest öelda, et alkohol võib leevendada, kuid see ei muuda asja paremaks. Minu puhul aitab muusika kuulamine või kellegagi rääkimine.  

Kallid noored, aastavahetus on tulemas ning tuletan meelde, et pidage piiri!