Kas viimane "Õhtusöök viiele" meeskond oli meelega komplekteeritud nii, et televaatajad saaksid inimeste üle naerda?
„Õhtusöök viiele“ sarjas on erinevate hooaegade jooksul nähtud mitmeid erikülaliste-saateid, kus osalevad tuntud inimesed ning seda stiili jätkati ka sel nädalal. Kodukokkadena astusid kaamera ette inimesed, keda tuntakse eelkõige kõmu- ja seltskonnaajakirjanduse veergudelt. Kõik nad tulid saatesse vabatahtlikult, jagasid lustlikult omi köögikunsti nippe ja avasid end nii hästi-halvasti kui oskasid. Vaatajateni jõudis täpselt see, mis kaamera ette jäi - lavastamata, intrigeerimata, manipuleerimata.

Vaadates tänast seisu, mil sari on väljunud eetrist ja hakanud osavate meediatrikkide tõttu oma elu elama, võiks erutunud rahvamassidele eelkõige rahu soovida. Õigus oli nii neil, kes mõistsid, et tegemist on meelelahutussaatega elust enesest kui ilmselt ka neil, kes leidsid, et saabunud on hetk end anonüümse arvamusliidrina rahuldada.

Kas produktsioonifirma provotseerib meelega saates osalejaid ja hiljem manipuleeritakse materjaliga nii, et saates osalejad rumalamad välja paistaksid?
„Õhtusöök viiele“ on saatesari, mille mõte on vaatajate meelt lahutada, mitte seltskonna üle kohut mõista. Osaliste arvustamine, kommenteerimine ja hinnangute andmine ei kuulu selle saateformaadi juurde; õigus üksteisest ehk täpsemalt - üksteise kokakunstist ja võõrustajaoskusest - midagi arvata on tegelikult vaid neil, kes saates osalevad. Kokkuvõttes peegeldab iga hinnang ainuüksi selle andjat.

Miks filmiti salaja Billeneeve seelikualust?
Salaja ei filmitud filmitud selles sarjas midagi, kaamerate asupaigad ja liikumine oli võttepaigal viibinuile teada.

Kas saates osalejad teadsid algusest peale, kellega neid saates kokku pannakse?
Loomulikult. Saates osalema ei talutatud püssiähvardusel, kedagi ei ahistatud ning kõigil oli võimalus jääda iseendaks.