Olev tahab teha midagi, mis pakub rahulolu ja töö on ka tema hobiks. Loometööle lisaks on Olev tahtnud oma tegemistega midagi olulist ära teha, ta on kodukoha arendamisele palju kaasa aidanud nii nõu kui ka jõuga. Olevit võib noortele eeskujuks pidada.

RETSEPTID
Esimene eelroog: Värske kapsa salat jõhvikatega
Vaja läheb:
kapsast
jõhvikaid
Kaste:
1 sl palsamiäädikat
2 sl oliiviõli
1 sl mett
soola
rose pipart
kadakamarja

Valmistamine:
Haki kapsas ja lisa jõhvikad. Kastme komponendid sega eraldi anumas hoolikalt ühtlaseks kastmeks. Lisa kaste salatile ja sega õrnalt, kuid hoolikalt läbi. Lase salati mõnda aega seista, et maitsed seguneksid.

Teine eelroog: Grillitud seened hallitusjuustuga
Vaja läheb:
500 g šampinjone
200 g hallitusjuustu

Valmistamine:
Lõika hallitusjuust kuubikuteks. Murra seentel jalad ära ja täida kübarad hallitusjuustu tükkidega. Pane seened grillile ja grilli neid kuni juustust sulab ja seened pruunistuvad. Serveeri kuumalt.

Pearoog: Grillitud sealiha ja köögiviljad grillsalatiga
Vaja läheb:
1,5 kg sealiha
3/4 l keefirit
4 sl mett
soola
pipart
kadakamarju
1 sl rapsiõli
Köögiviljad
1 kg kooritud kartuleid
4 tk porgandit
1 tk suurt küüslauguküünt
soola
100 g võid
peoga tilli
värsket tüümiani
100 g mett
Grillsalat
300 g tomateid
200 g kurk
suurt sibulat
väikest suvikõrvitsat
2 sl veiniäädikat
3 sl oliiviõli
soola
valget pipart

Grillliha valmistamine: Lõika liha sentimeetri paksusteks lõikudeks. Sega kokku marinaadi komponendid ja vala lihalõikudele, jäta ööpäevaks seisma. Küpseta rahulikul tulel kaane all, kuni mõlemad pooled on kenasti pruunistunud.
Köögiviljade valmistamine: Lõika kartulid keskmisteks tükkideks ja porgandid seibideks. Tee fooliumist väikesed kausikesed ja pane nende sisse kartuli ja porgandi tükid. Tükelda küüslauguküüned ja purusta küüslaugupressiga. Haki till ning sega soola, tüümianilehtede ja küüslauguga läbi. Saadud segu lisa igale fooliumikausile pool teelusikat. Pane igasse kausikesse suur võitükk ning aseta nad grillile. Küpseta keskmise kuumusega, kuni kartul on peaaegu pehme. Lisa igale pakile umbes pool teelusikatäit mett ja oota, kuni see karamelliseeruma hakkab. Tõsta kausikesed grillilt ja lase enne serveerimist veidi jahtuda.
Salati valmistamine: Lõika kurk, sibul ja suvikõrvits seibideks, tomatist tee sektorid. Sega kokku veiniäädikas, õli, sool ja valge pipar ning vala segu salatile. Sega salat ettevaatlikult läbi ja lase mõna aega seista, et maitsed seguneksid.

Magustoit: Maasika liivataignakook jäätisega
Vaja läheb:
Taigen:
300 g võid
200 g suhkrut
2 tk muna
soola
500 g jahu
1 tl söögisoodat
2 tl vaniljesuhkrut
500 g maasika toormoosi
Koogi kate:
150 g võid
100 g suhkrut
100 g jahu
1 tl vaniljesuhkrut
Lisandid:
500 g koorejäätist
purustatud sarapuupähkleid
põldmarju
vaarikaid

Valmistamine:
Taigna valmistamiseks pehmenda või, lisa jahuga segatud sooda, vaniljesuhkur, suhkur ja munad ning sega ühtlaseks massiks. Valminud taigen aseta küpsetusvormi ning mudi ühtlaseks kihiks, kata moosikihiga. Koogi katte saamiseks haki külm või koos teiste komponentidega mõnusaks puruks ja laota see koogile. Küpseta, umbes 30 min 200°C kuni koogi pind pruunistub. Serveerimiseks aseta koogitükk kausikesse, lisa paar palli jäätist, vaarikaid, põldmarju ja purustatud pähkleid.