"Kunagi 1990ndail sai ühes intervjuus öeldud, et kavatseme laiali minna aastal 2012. Tollal tundus see kauge tulevikuna, mis kunagi ei saabu," räägib J.M.K.E. liider Villu Tamme. "Nüüd aga on 2012. aasta märkamatult kätte jõudnud ja tuleb sõna pidada. Loomulikult on plaanis 2013. aastal uuesti kokku tulla, kuigi vahepealne maailmalõpp võib osutuda kergeks takistuseks selle plaani elluviimisel."

Gorbatšovi ajal humoorika looga "Tere perestroika" laiemat tähelepanu pälvinud bänd ei ole loorberitele vedelema jäänud, vaid ajaga kaasa sammudes, ent siiski oma juurtele kindlaks jäädes välja andnud paraja virna plaate, millest viimane on mullune kaverikogumik "Jasonit Ei Huvita". Päris oma lugudega uut albumit on aga tulnud väga pikalt oodata. Kas on lootust?

"Lootus ei sure, olgugi et ta näeb üsna halb välja. Erinevatel põhjustel on plaaditegemist nädalast nädalasse ja aastast aastasse edasi lükatud, ent kunagi peab ta ju tulema," ütleb Villu Tamme. "Stuudioajad on olemas. Kõige suurem mure loomingulises mõttes on see, et ega nii häid lugusid enam kirjutada ei suuda nagu omal ajal. Aga õnneks need omaaegsed lood ei kao kuhugi."

Sünnipäevakontsert toimub täna, 13. ja reedel Tallinnas klubis Korter. Kontserdi esimeses osas astub üles äsja Raadio 2 Aastahitil auga Aasta Demo auhinna välja teeninud folk-punkkollektiiv Legshaker.