Külavanemana organiseerib Elsa oma kodukoha elu. Tulevikus on Elsa mõtted suunatud oma turismitalu edendamisele. Hobi korras on Elsa oma maade peal juba 30 aastat kurke kasvatanud ning eelmisel aastal tõi ta ka oma maal asuvatesse tiikidesse karpkalamaimud sisse.
Veel tegeleb Elsa tantsimisega – Folkloorirühmas Tarn. Tervise heaks tegeleb Elsa kepikõnniga ja sõidab jalgrattaga.

Õhtusöögiks pakkus Elsa korralikku kõhutäidet.

Elsa retseptid:

Esimene eelroog: Taignas praetud kala

Vaja läheb:
1 kg kala (koha, ahven, siig lõhe) või 500g puhast kalafileed
soola
sidrunimahla
tilli- või petersellilehti
maisi- või oliiviõli
Tainas:
2-3 muna
¾ kl. jahu
½ kl. piima
soola
rasva, taimeõli

Valmistamine:
Lõika nahata kalafileest umbes 1cm paksused ja 5-6 cm pikkused tükid, raputa peale soola ja peeneks hakitud tilli- või petersellilehti, piserda sidrunimahla ja taimeõliga, lase 15-30 minutit jahedas kohas seista. Lahtiklopitud munadest, piimast ja jahust valmista vedel taigen. Kasta kalatükid kahvli või suure nõela otsas taignasse ning pane siis kuuma rasva sisse ja lase ümberringi helepruuniks küpseda. Rasv on parajalt kuum, kui rasvasse kastetud märg kahvel särisemist põhjustab. Pruunistatud kalatükid võtta vahukulbiga rasvast välja, lase veidi sõelal või paberil nõrguda ja anna kuumalt lauale. Kaunistuseks pane kalatükkidele sidruniviile, lisandiks anna kastmekannus tomati- või majoneesikastet marineeritud kurkide või seentega.

Teine eelroog: Võileivatort singiga

Vaja läheb:
1,5 röstsaia
100 g viilutatud sinki
400 g hapukoort
500 g majoneesi
200 g merevaiku maitserohelisega
aroomisoola
küüslaugupipart
Hellmann’s majoneesi
100 g viilutatud sinki
porrut
paprikat
1 pk riivjuustu

Valmistamine:
Sega merevaigust, majoneesist ja hapukoorest valmis pasta, mida maitsesta aroomisoola ja küüslaugupipraga. Ehita röstsaiast valmis kolmekihiline võileivatort. Saiade vahele määri eelnevalt valmistatud pasta ning lisa ka sink. Lõika võileivatort äärtest ümmarguseks. Määri võileivatort majoneesiga ja kata riivjuustuga. Kaunista singiviilude, porru ja paprikaga.

Pearoog: Seapraad

Vaja läheb:
600-1000g sealiha
soola
vett
15 tk kartulit
hapukapsast

Valmistamine:
Pane pestud sealiha kuuma veega pannile (kamarapool all) ja pruunista praeahjus. Siis hõõru liha soolaga, pööra ümber, lõika kamar põiki ja pikuti läbi ning lase samuti pruunistuda. Edasise küpsetamise kestel lisa kuuma vett ja kasta praadi sagedasti praeleemega. Liha küpseb umbes 1,5-2 tundi. Kastmeks on kurnatud praeleem. Lisandiks paku keedetud või ahjus küpsetatud kartuleid, hautatud värsket kapsast, hapukapsast või teisi köögivilju.

Magustoit: Šokolaadikook

Vaja läheb:
200g võid
4 tk muna
5dl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
2,5 dl nisujahu
4 sl kakaopulbrit
0,5 dl espressot
100g Kreeka pähkleid
1,5dl värskeid või külmutatud pohli
Šokolaadiglasuur:
150g tumedat šokolaadi
1dl kohvikoort
2 sl siirupit
50 g toasooja võid

Valmistamine:
Pane ahi sooja 175 kraadi juurde. Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkrutega, lisa jahtunud sulavõi. Sõelu hulka omavahel eelnevalt segatud kuivained ja kohvi. Sega viimaks hulka ka hakitud pähklid ja pohlad. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus u 40-45 minutit või kuni sissetorgitud tikk jääb kuivaks. Võta ahjust ja lase jahtuda. Haki šokolaad jämedalt. Kuumuta koor ja siirup potis keemiseni., vala hakitud šokolaadile ja sega, kuni šokolaad on sulanud. Lisa või ning sega ühtlaseks glasuuriks. Lase väheke jahtuda ja määri koogile. Kaunista kõrvale pandud pohlade ning pähklitega.