Lisaks töötab Maia eripedagoogina ja aitab kirjutamis- ja rääkimisraskustega lapsi. Usinal naisel vaba aega napib, kuid kui hetk peaks tekkima haarab ta kätte raamatu või teeb näputööd. Salamisi unistab puhkusest ja pikemast reisimisest.

Külalisi kostitas Maia oma külalistemajas eksootiliste hõrgutistega.

Maia retseptid:

Esimene eelroog: Kukeseenepirukas

Vaja läheb:
Põhi:
100 g võid
100 g riivjuustu
2 dl nisujahu
soola
2-3 spl hapukoort
Kate:
400g kukeseeni
50 g võid
200 ml kohvikoort
1 tk muna
50 g riivjuustu
tilli
pipart
soola

Valmistamine:
Valmista põhja komponentidest muretaigen ja suru see 28 cm läbimõõduga vormi. Prae kukeseened võiga, maitsesta soola, pipraga ja vala põhjale. Sega kohvikoor ja muna ning vala seentele, raputa peale riivjuust ja küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit.

Teine eelroog: Tomatisupp

Vaja läheb:
õli
1 kg tomateid
2 tk paprikat
300 g sibulat
4 tk küüslauguküünt
basiilikut
soola
pipar
suhkur
1,5 l vett
kitsejuustu

Valmistamine:
Tükelda sibul ja küüslauk ning kuumuta õlises potis klaasistumiseni. Lisa hakitud basiilik ning paprikaviilud ja hauta 2 minutit. Lisa tomat ja hauta 20 minutit. Vala segule vesi ja lase keema tõusta ning maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning lase vaiksel tulel veel podiseda 15 minutit. Tõsta supp kaussi ja lisa supile kitsejuustu kuubikud ja basiilikulips.

Pearoog: Lambapraad sibulamoosi ja köögiviljadega

Vaja läheb:
2,5 kg lambakintsu
õli
tüümiani
rosmariini
soola
mett
küüslauku

Valmistamine:
Sega blenderis õli, küüslauk, tüümian, rosmariin, mesi küüslauk ja määri lambakintsule. Lase 3 tundi maitsestuda, siis kata fooliumiga ja küpseta 150 kraadi juures 3-4 tundi.

Köögivili:
porgandit
kaalikat
võid
tüümiani

Valmistamine: Haki, keeda 3 minutit ja kurna. Prae pannil kergelt võis ja tüümianis, lisa praele.

Sibulamoos:
õli
6 tk sibulat
2dl veini
1,5 dl suhkrut
palsamiäädikat

Valmistamine: Haki sibula ja kuumuta 10 minutit õlis poti põhjal, lisa ja sulata hulka suhkur, vala peale vein ning hauta segades 1 tund. Maitsesta palsamiäädikaga. Serveeri liha kõrvale.

Kaste:
sibulat
võid
rõõska koort
cherrit
soola
pipart

Valmistamine:
Pruunista sibul võis, vala peale cherri ja rõõskkoor, maitsesta soola ja pipraga.

Magustoit: Valge šokolaadi kreem

Vaja läheb:
200 ml vahukoort
400g kohupiima
100g valget sokolaadi
2dl vaarikaid

Valmistamine:
Sulata vesivannil valge šokolaad. Vahusta vahukoor ja sega hulka kohupiim. Lisa segule vaarikad ning valge šokolaad ja kaunista vastavalt oma maitsele.