"Tegu on seni võimsaima Tallinn Music Weekiga," kinnitab festivali korraldusmeeskond. "Mina isiklikult soovin ja palun, et kõik, kes festivalile tulevad, pööraks tähelepanu justnimelt uutele artistidele, kellest varem midagi pole kuuldud," sõnab Helen Sildna.

"See, et te paljudest artistidest mitte midagi varem kuulnud pole, on täiesti okei. Selleaastase Tallinn Music Weeki mõte ongi tutvustada uut muusikat ja uskuge meid, oleme pannud seekord kokku sellise festivali, kust igaüks leiab endale maiuspalu," täpsustab ta.

Kokku on Tallinn Music Weeki lavasid 27 ning sinna hulka kuuluvad ka senikuulmatud eksperimentaalsed keskkonnad ehk linnalavad, kus esinejad pakuvad publikule improvisatsioonilisi ja kordumatuid muusikaelamusi. Sellisteks kohtadeks on näiteks Skype’i kontoris, Nordic Hotel Forumi sviidis, LHV pangakontoris, Disaini ja Arhitektuurigaleriis ning Miia-Milla-Manda muuseumis.

Kontserdid toimuvad ka plaadipoes Biit, kohvikus Must Puudel, Solaris e Apollo s ja tänavuses festivalikeskuses Viru Keskuses, mille aatriumis asuvas Eesti muusika- ja disainikohvikus saab TMW-l pakutava kohaliku muusikaga lähemalt tutvuda juba sel nädalal. Päevased linnalava-kontserdid on publikule tasuta. Tänasest on Piletilevis müügil ka festivali passid, mis võimaldavad sissepääsu kõigisse esinemiskohtadesse.

Festivali põhiprogrammi avab neljapäeva, 29. märtsi õhtul Rock Cafés oma debüütalbumi esitlusega Iiris, kes jagab lava õhtu erikülalise, Soome indie-bändiga Rubik. Tänavuse festivali programmi on kinnitatud 33 välisesinejat 13 riigist – tuntud Soome bänd Husky Rescue, kes esitleb siin oma uut plaati, Leedu laulja-lugudekirjutaja Alina Orlova, Soome indie lemmiklapsed Jaakko & Jay, The New Tigers ja Zebra and Snake, vene alternatiivrocki bänd Motorama, Briti sooloartist ja produtsent Napoleon IIIrd ja indie-folk bänd Diver Austriast on vaid mõned näited.

Kohalike muusikute stiiliskaala ühest otsast leiame näiteks meie viimase Superstaari Liis Lemsalu, teisest aga grindcore-humoristidest grupeeringu Goresoerd. Tuntumaist eestimaistest esinejatest astuvad festivali erinevail lavadel üles teiste seas Vaiko Eplik, deep-house’i lipulaev Rulers of the Deep, poprokk bande Bedwetters, rockabilli ässad Boogie Company, pianist ja helilooja Rein Rannap, folk-laulja ja lugudekirjutaja Mari Kalkun, iroonilise ideaalpopi leiutajad HU? jt.

Tunnustatud underground-artistidest astuvad üles 90ndate algusest tegutsenud müra-legend ÖÄK, äsja uue kauamängiva üllitanud Shelton San, Euroopa tuuridega rahvusvaheliselt kanda kinnitanud doom-duo Talbot, Paide indie-rocki veteranid Ans. Andur, avangard-metali kontseptualistid Neoandertals, house’i guru Ajukaja, mitmed uue põlvkonna elektroonilise muusika loojaid nagu Sander Mölder või supergrupp OYT, Noortebändi võitja Sibyl Vane jpt. Eesti heliloomingust tulevad esitusele näiteks Mirjam Tally ja Tatjana Kozlova teosed, klassikalise muusika esitajatest astuvad üles Helen Lokuta, Age Juurikas ja teised.

Tallinn Music Week korraldusmeeskond

Ewert and the Two Dragons

Nautiv publik