Just see viimane tõdemus tõusis eriti esile presidendi kõnes, kes tõdes küll, et sadamad, kuhu me triivinud oleme, on osutunud tormisemaks, kui osati oodata, siis sellegipoolest tuleb pea püsti hoida ning uhkust tunda selle eest, et oleme noore liikmena Euroopa Liidus teistele siiski eeskujuks, mitte nendeks, keda järgi on vaja aidata!

Kuigi mõni kriitilisem hing võiks öelda, et tänase peo puhul oli tegu "prallega katku ajal", siis külalistega vestleldes ja neid intervjueerides valdas rahvast väiksem rahulolematus kui tavaliselt. Olles 4-aastase vabariigiaastapäeva tähistuse kogemusega, oli see kindlasti kõige muretum vabariigi sünnipäevapidu hoolimata sellest, et ajad on vaieldamatult kõige raskemad!
Prouade ja preilide kleidid olid kirevad, julged ning kindlasti oli detailidele rõhku pandud. Taavi Rõivase võluval kaaslasel Luisa Värgil oli seljas valge-musta-kärtsroosakirju kleit, Merca oli oma sulgede ja sõlgedega ehitud välimusega vaieldamatult ekstravagantne, Juku-Kalle Raidi kaasal Katjal oli lukkudega must korsett, Keit Pentusel erkkollane ampiirstiilis kleit... neid näiteid on veel! Ja kõik on oi kui põnevad (jälgige Publiku galeriisid!)

Aksessuaaridest domineerisid rahvuslikud motiivid, oh üllatust! Lillemustrid, rukkililled, pääsukesed, ristpistes mustrid, etnoridikülid. Kõik köitis silma nii, et ei jäänud aega isegi hinge tõmmata, kõike oleks tahtnud pildistada ja uurida, kes on autor, kes on õmbleja, kust pärines idee ja miks just selline riietus.

Nagu tavaliselt, olid mitmed paarid läinud lihtsama vastupanuteed ehk ajanud selga rahvariided. Seda ei saa aga taunida, sest palju oli lisatud rahvariietele ka eksklusiivseid elemente. Nii oli mõni lisanud oma tanule mõne põnevama tikandi, sulgi, karda, kette ja interpreteerinud riietustust omal moel.

Tantsupõrandal läks suuremaks rokkimiseks juba enne presidendipaari saabumist ning nende laval poseerimise hetkeks käis pidu juba täies hoos, keerutati üksteist diskobiidi taktis, kui Apple'i arvutite taga muusikat mängivad noormehed rahvariietes järgmist lugu valisid.

Suupisted osutusid väga populaarseks, mistõttu said need üüratustes kogustes valmisatud roosiželee, tuhajuustu, maapirnipüree, suitsukilu, kuumsuitsumetslooma snäksid üsna pea otsa. Kui vaadata Delfi otse-eetri järelsalvestust, siis saab täpsema ülevaate sellest, mida külalistele söögiks pakuti. Joogiks oli punane ja valge vein, prosecco ning lisandiga vesi.

Rohkem muljeid juba homme! Vaadake meie galeriisid!