"Vabariigi aastapäev möödus vaikselt. Sõime Rauli tehtud punast suppi ning võtsime mõned pitsid Viru valget. Hiljem väisasime koos eestlastest laevakaitsemeeskonna liikmetega rannarestorani “Õnnelik banaan” ning tõstsime Eesti kestmise terviseks õllepudeleid.
Nordea merematkal, ümber kera, oleme kohanud sellisel määral absurdseid ja mädand riike, et julgen kinnitada – meie oma on tipp-topp!" kirjutab Matvere veendunult logiraamatusse.

Mustade onklite käsuliin
"Ootame endiselt laevandusfirma konkreetset vastust purjeka transpordi üksikasjade suhtes. Mustadel onklitel on maru pikk käsuliin. Iga pisiasja tarvis oma mees jne. Iga liigutus tuleb suurte ülemustega läbi rääkida. Nood ei pruugi aga sootumaks Sri Lankal elada, ning ei ole just liiga tihti levis.
Homme-ülehomme peaks asjade seis siiski kuju võtma…" loodab ta.

Nädalavahetusel said mehed aga hoopis erilise ja veidral moel südantsoojendava kogemuse osaliseks.

Pahandused vene madrustega
"Eile, pühapäeva õhtul, oli linnakeses kõva pidu, võimsa tümakaga hindu disko. Täna ei lastud noori vene madruseid enam sadamaväravast linna peale," kirjeldab ilmarändur.

""Vot, suuuka, ah? Pederaaasss, bljääd!"" kirus Volodja sülitades oma kaptenit, kes neile teatamata linnaloa tühistanud oli ning suundus koos sõbraga tagasi laevale, mille nimi on Tsavliris.
Kangesti ajasid naerma need tuttavad vanded, tuttavas keeles. Ka mustad turvamehed irvitasid.
Ooh, those Russians! Too much drinking and fighting, fighting, fighting! Many problems yesterday, fighting, fighting, fighting. Many problems.(Oh, need venelased! Liiga palju joovad ja kaklevad, kaklevad, kaklevad. Palju pahandust eile, kaklevad, kaklevad, kaklevad. Palju jama.)” selgitas nende ülemus õhinal olukorda.