Sellega tegeleb mees praegugi, sest on veendunud – ainult mahetooted aitavad Eesti rahval terveks ja tugevaks jääda. Tiit peab muuhulgas Rõuge piiri peal ka turismitalu, kus tema külalisedki saavad osa mahetoidust ja mahekultuurist. Tiidu mahearmastus ei piirdu ainult kartulite ja porganditega, mees kasvatab endale lausa mahekanepit. Seda küll mitte suitsetamiseks, vaid kanepijahu tegemiseks. Iseloomult on Tiit aktiivne ja jutukas ning ta püüab kaasa rääkida kõiges, mida tema õhtusöögikaaslased lauas arutavad.

Tiit Soosaare retseptid
Esimene eelroog: Peedisalat küüslaugu ja hapukoorega

Vaja läheb:
peeti
küüslauku
hapukoort
soola
Valmistamine:
Keeda peedid. Koori jahtunud peedid ning riivi. Pressi küüslauk ning sega riivitud peetidega. Lisa salatisse hapukoor ning maitsesta soolaga.

Teine eelroog: Värskekapsasupp lambalihaga
Vaja läheb:
kondiga lambaliha
sibulat
küüslauku
porgandit
värsket kapsast
kartulit
Valmistamine:
Keeda lambaliha. Võta keenud lambaliha potist välja (jäta puljong alles) ning peenesta ning puhasta kontidest. Pane tükeldatud lambaliha puljongisse tagasi. Koori, tükelda porgandid ja kartulid ning lisa potti. Mõni hetk hiljem lisa suppi tükeldatud värske kapsas, sibul ja küüslauk. Keeda suppi kuni komponendid on pehmeks keenud ning serveeri.

Pearoog: Lambapada aedviljade ja metsaseentega
Vaja läheb:
lambaliha
kaalikat
porgandit
pastinaaki
sibulat
küüslauku
seeni
sellerit
peterselli
punast veini
paprikat
kartuleid
Valmistamine:
Pruunista lambaliha. Pane pruunistatud liha potti keema. Lisa patta tükeldatud kaalikas, porgand ja juurseller ning lase mõni minut keeda. Järgmisena lisa potti tükeldatud pastinaak, sibul, küüslauk ja petersell. Lase roal u 15 minutit keeda ning lisa potti tükeldatud paprika. Kui paprika on pehmeks keenud, siis viimasena lisa patta seened ning maitse järgi punast veini. Maitsesta roog soola ja pipraga. Lase pajal tunnike haududa ning serveeri keedukartulitega.

Magustoit: Kohupiimavaht õunamoosiga
Vaja läheb:
2 pk kohupiima
250 g hapukoort
200 ml vahukoort
suhkrut
vaniljet
kodust õunamoosi
Valmistamine:
Mikserda omavahel kohupiim, hapukoor ja vahukoor. Maitsesta magustoit suhkru ja vaniljega. Serveeri kohupiimavaht koos koduse õunamoosiga.