"Et vanamees imeb noorest naisest energiat nagu vampiir?" mügistab Kolga küsimuse peale naerda ja jätkab tõsisemat nooti võttes: "Jüri Mõis esindab väga hästi ärimehe mudelit. Kõik on turul saadaval. Auto, ülikond, naine - vajadusel vahetame uuema vastu! See on nii-öelda turumentaliteet, kus tehakse üldistusi. Selle juures ei suudeta ette kujutada, et inimesed on erinevad."

"Turg pole aga selline, kust kõike saab. Armastusesfääri ei tohiks turu vaimsust üle kanda. Tõepoolest, abielu formaalne külg kui konkreetsete tingimustega leping on turumentaliteeti soodustav, kuid ei tohiks armastuses põhiline olla."

Kuidas siis meie poliitikud ja teised ületöötanud mehed ennast elus saaksid hoida?

"Elusana saab end hoida läbi vaimsuse. Meid hoiavad vaimsed asjad elusana. Uus, noor naine on vanemale mehele vaid ajutine leevendus," räägib psühholoog.

"Jõudu peaks mujalt ammutama. Mingu vaatama kas või ooperit või midagi muud, mis oleks igapäevasest poliitikast võimalikult kaugel. Vaimu ja energiat saab kultuurist, mitte suusatamisest! Proovigu järele ja silmad hakkavad särama," soovitab Kolga.