Hetkel laiutab Tallinn-Tartu maantee ääres, poolteist kilomeetrit linnapiirist kaugemal asuval 17 832-ruutmeetrisel alal enne Assakut tühi põllumaa, kuid kui kopp ükskord maasse lüüakse, on sinna kerkimas Baltimaades oma võimaluste ja suuruse poolest ainulaadne rajatis, kuhu tuleb nii sise kui välistingimustes BMX-krossirada, mägijalgratta siserada, erineva suuruse ja tasemega sisepargid rulatajatele, trikkiratturitele ja –rulluisutajatele ning betoonist välipark, mida Baltimaades peale Ventspilsis asuva kompleksi rohkem polegi.

„Meie ambitsioon on siia meelitada tippsõitjaid ja noori harrastajad mitte ainult Eestist, vaid ka Euroopast ja kaugemaltki. Aga loomulikult saavad keskuse põhikülastajateks eestlased. Kohalik on ikkagi see, kes peab selle halli tööle panema. See, kui palju välisturiste ja võistlusi ta Eestisse toob, on kui kirss tordil,“ ütles projekti peamine eestvedaja, Simple Sessioni peakorraldajana tuntud Mario Kalmre.

„Meie partnerid nende parkide disainimisel on oma ala tipud üle maailma. Me ei tee seda ainult kohalikele, vaid tahame, et see oleks väga hea keskus ka suuremas mastaabis, mistõttu ei saa seda ehitada ainult Eesti know-how’ga. Lihtsamalt öeldes – eesmärk on teha sellest Skandinaavia, Baltikumi, Venemaa loodeosa ja võib-olla isegi Kesk-Euroopa mõttes kõige suurem ja oma ala vingeim koht.“

Keskuse planeerimisel võetakse mõõtu eelkõige USA ekstreemspordikeskuste ketist Woodward, kelle juurde Kalmre koostööpartner Mait Meriloo sel kuul maad kuulama läheb.

Eelnimetatud finantseerimisprobleemide tõttu ei osata keskuse valmimise kuupäeva siiski veel nimetada, kuid ehitamata see Kalmre sõnul loodetavasti ei jää.

„Saime mullu kevadel EAS-ist (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus) positiivse vastuse, kuid raha konkreetses euromeetmes sai enne otsa, kuni selle jagamisel nimekirjas meieni jõuti. Selgemaks peaksid asjad euroraha osas saama lähima paari kuu jooksul,“ selgitas ta. Projekti kogumaksumus jääb Kalmre hinnangul 4 miljoni euro kanti.

Artikkel ilmus ekstreemspordiajakirjas Sport Xtreme