Toitlustusettevõte ei ole liivakast!

"Mulle tundub, et Annil on kodutöö tegemata jäänud," alustab Rantanen. "Toitlustusettevõte ei ole liivakast, kus mängida ja see tuleb ülemusel esimesest hetkest alates oma töötajatele selgeks teha!" leiab ta ning rõhutab, et tegelikult saab kõik alati alguse juhtkonnast. "Oma töötajaid tuleb motiveerida ja siis selliseid asju ei juhtu! Ning motiveerimine Eesti mõistes tähendab normaalset palka ja osavõtlikku suhtumust."

Rumalad töötajad ei kõlga kuhugi

Facebooki, Twitteri ja muude sotsiaalmeediakeskkondade kaudu mõtlematuste levitamine on Juha Rantaneni hinnangul lausa rahvusvahelise mastaabiga probleem ning lisaks töötajate motiveerimisele tuleks panustada lisajõu palkamisel sellele, et mitte teha tegemist rumalate inimestega. "Mina oleksin ausalt öeldes need töötajad lisaks lahtilaskmisele veel ettevõtte maine kahjustamise eest kohtusse kaevanud," arvab kubjas ja täpsustab, et töötajal on oma tööandja ees siiski kohustused, mida ta makstava palga eest täitma peab.

Eesti söögikohtadel puudub igasugune enesekriitika

"Ühest küljest on inimlik omada null-enesekriitikat, kuid siin eristuvadki head ja halvad söögikohad. Anni tegi väga õigesti, et avalikult vabandas ja need tibid lahti lasi, aga et tal edaspidi enam nii ei juhtuks, tuleb allesjäänutega tõsiselt vestelda," jagab ta soovitusi. "Mul on hea meel, kui kokad ja baarmenid alustavad oma ärisid, sest sellistel kohtadel on suur potentsiaal läbi lüüa, kuid enesekriitika on esmatähtis!"

Anni peaks aja maha võtma

Lisaks soovitab Rantanen Anni Arrol aeg maha võtta. "Ta rabeleb ju 2-3 koha peal! Kui ma ei eksi, siis on tal Haapsalus ka kohvik, siis Telliskivis "Kukeke" ja Solarises "Komeet". Kõikjal ei saa kohal olla ja silma peal hoida. Seega peaks ta kõige tegemise asemel rabelemise lõpetama," on Köögikupja karm hinnang tervele kahetsusväärsele loole.