Eestlased on läbi aegade akadeemias edukad olnud, kuna siiamaani on sinna tuhandete kandideerijate seast üle maailma valituks osutunud lausa 6 muusikatalenti. Võrdluseks - lätlastest pole siiani kedagi edu saatnud ning leedukatest on valituks osutunud ainult üks muusikategelane. Akadeemiasse valituks osutunud on kõik erinevate muusikavaldkondade esindajad ning annet ei hinnata juba eksisteeriva kuulsuse alusel. Sel aastal on akadeemia toimumiskoht veel eriti magus – võimalus on saada kaks nädalat parimat stuudioaega New Yorgis.

Red Bull Music Academy on kuu aega kestev muusikakool, mis hõlmab erinevaid koolitusi, workshoppe ja stuudiosessioone oma ala tippudega. 2012. aastal toimub RBMA New Yorgis. Umbes kuu aja pikkuse perioodi jooksul jagatakse teadmisi kõigis moodsat muusikat puudutavates valdkondades, kaasaarvatud muusikaajalugu, tootmine/produktsioon, tehnoloogia, äri jms. Lisaks  osaletakse stuudiosessioonidel, ülesastumistel teles ja raadios, esinemistel klubides. Kuhjaga inspiratsiooni, uusi mõttekaaslasi üle maailma, muusikaelamused ja kogemustepagas, mida pole võimalik kuidagi teisiti ega kuskil mujal omandada. Ja seda kõike osalejatele tasuta!

Möödunud aastate jooksul on akadeemia "õppejõududeks“ olnud üle 500 kõige mõjukama tegija muusikaäris, kellel kõigil on olnud öelda oma oluline sõna moodsa muusika kujunemisel. Üks homsetest lektoritest, Paul "Seiji" Dolby alustas oma muusikakarjääri klassikalises žanris tšellistina. Olles üks Lääne-Londoni kollektiivi Bugz in the Attic loojatest, peetakse Seiji't ka broken beat muusikažanri pioneeriks. Pärast 2007. aastal Bugz'ist lahkumist, avaldas Seiji Sonar Kollektiv'i alt biidiplaadi "DJ Tools", kirjutades ja produtseerides samaaegselt suure osa Roisin Murphy albumist "Overpowered". Pärast mitmeid kommertsprojekte on Seiji tagasi underground-tantsumuusikas, esitledes oma isikupärast soundi remiksides selliseid artiste nagu Erykah Badu, Crookers, Florence & The Machine ja Gorillaz ning väljastades plaate leibelite alt Numbers, Fools Gold, Ninja Tune, Mad Decent jpt. Alates 2009. aastast väljastab ta eksklusiivseid lugusid läbi oma kodulehekülje www.seiji.co.uk seeria "seijigoodies" alt. Seiji mõjutusi on selgelt tunda ka moodsas klubimuusikas - terve hulk UK funky ja contemporary garage'i produtsente nimetavad teda oma eeskujuks ja inspiratsiooniallikaks.

Eestist on varem akadeemiasse pääsenud:

Dave Storm (Berliin 1998)
Kaur Kareda (Cape Town 2003)
DJ Quest (Seattle 2005)
Madis Nestor (Barcelona 2008)
Ki En Ra (Barcelona 2008)
Sander Mölder (Madriid 2011)